Yurtdışı İngilizce eğitim fiyatları açıklandı! İşte en ucuz ve en pahalı ülkeler

İngilizce dil eğitimi almak artık bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Bununla birlikte İngilizce kurs ücretleri de önemli bir sorun. Peki  en pahalı ve en ucuz İngilizce kursları  hangi ülkelerde? Türkiye'den İngilizce öğrenmek isteyenler hangi ülkeleri tercih ediyor? İşte yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçları. 
Kurs
İngilizce 
Yurt dışı eğitim fuarları düzenlemesiyle bilinen  Akare, önemli bir araştırmaya imza attı. 
Yurtdışında İngilizce  eğitimleriyle ilgili bir maliyet raporu hazırlayan kuruluş, İngilizce kurs ücretlerinin en pahalı ve en ucuz olan ülkeleri ortaya koydu.  İngilizce dil eğitimi ve konaklamanın ücretlerinin de dahil edildiği raporda sonuçlar oldukça şaşırtıcı.
Akare'nin Yurtdışında İngilizce Dil Eğitiminin Maliyeti Araştırması sonuçları şöyle:

İngilizce dil eğitimi için sıklıkla tercih edilen ülkelerden biri olan İngiltere, araştırma sonucuna göre en pahalı İngilizce kurslarının olduğu ülke olarak rekoru elinde tutuyor. İngiltere'de İngilizce öğrenmek isteyen biri aylık 3 bin 375 doları ödemek durumunda. Bu ücrete konaklama da dahil olduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca araştırmada dikkat çeken önemli bir detay ise en pahalı  İngilizce kursların olduğu ülkelerden  ikincisi ise Güney Afrika olduğu görülüyor. Güney Afrika'da kurs ücretleri de  3000 dolardan başlıyor. Yine,  İrlanda da 3000 dolarlık bir dil eğitimi ücreti  ile araştırmada yerini aldı. öte yandan sıralamada 2 bin 800 dolar ile Malta, 2 bin 750 dolarla da ABD aylık dil kursu ücretlerinde araştırmada göze çarpıyor.

Peki en ucuz İngilizce kursları hangi ülkelerde? 


Araştırma verilerine göre İngilizce dil eğitimi için ekonomik olarak en ideal ülke Kanada göze çarpıyor. Kanada'da İngilizce öğrenmek isteyen biri konaklama dahil ödeyeceği minimum ücret   2 bin 70 dolardan başlıyor.
Aylık kurs ücretlerinin 570 dolardan başladığı Kanada'da, bir öğrencinin konaklama ve yaşam gideri ortalama bin 500 doları buluyor. Bu nedenle yurtdışında  İngilizce öğrenmek isteyenler Kanada'yı son zamanlarda daha çok tercih ediyor.    Bu arada Türkiye'den  de  Kanada'ya İngilizce dil eğitimi için gidildiği belirtildi.  

Türkiye, İngilizce için yurtdışını tercih ediyor.  


Türkiye'den yurtdışında İngilizce eğitimi için en çok gidilen üç ülkenin İngiltere, ABD ve Kanada   olduğunu belirten Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Koordinatörü Aslıhan Özenç, şu bilgileri paylaştı:
"British Council'ın raporuna göre, Türkiye'den yurt dışına dil eğitimi için giden öğrenci sayısı yaklaşık 100 bin ve  Türkiye'nin dünyada yurt dışına en çok öğrenci gönderen ilk 15 ülkeden biri olduğu görülüyor."Özenç,  İngilizcesi başlangıç ya da temel seviyede olan öğrencilerin genellikle 6-9 aylık programları tercih ettiğini belirterek, "Özellikle Türkiye'de eğitim dili İngilizce olan üniversitelerde eğitim alan, hazırlık sınıfı okuyan ya da İngilizce eğitimi konusunda başarılı bir lisede okuyan öğrenciler 2-3 ay gibi kısa süreli programlara kayıt oluyor." ifadelerini kullandı.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0