Nokia'nın Android'li telefonu Nokia 6 rekor kırıyor! Nokia 7, Nokia 8 ne zaman...

Nokia akıllı telefon pazarına resmen girdi. Ve Nokia Android işletim sistemli telefonlarını sırasıyla duyuruyor. Nokia fiyatlarıyla dikkat çeken cihazları yoğun ilgi  görüyor. Peki Nokia üst düzey telefonlarını  ne zaman piyasaya sürecek? Nokia 6 özellikleri ve MWC 2017'de çıkması beklenen Nokia 7 ve Nokia  8'in  tüm  detayları haberimizde.
New nokia phone
Nokia 6
Nokia geldi geliyor derken, geçtiğimiz haftalarda Nokia Çin'de duyurduğu Nokia 6 ile dikkatleri üzerine çekti. Bilindiği üzere uzun süredir " Nokia ne zaman Android'li  telefonunu çıkaracak?" sorusu soruluyordu. Nokia da beklenen telefonlarından ilkini duyurdu. Nokia 6 adıyla piyasaya sürülen telefon giriş seviyesi bir cihaz olsa da yine de oldukça yoğun ilgi görüyor. Sadece Çin'de satışta olan Nokia 6 ilk haftasında 1 milyon kişi tarafından sipariş edildi. Ve Nokia 6, rekor kırarak teknoloji dünyasında dikkat çekti.

Nokia 6 fiyatı ve Nokia 6 özelliklerine baktığımızda şu bilgiler öne çıkıyor:  Nokia 6 Snapdragon 430'dan gücünü alırken, pil kapasitesi ise 3000 mhA değerinde. Öte yandan Nokia 6'nın kamerası ise 15 megapiksel olarak karşımıza çıkıyor. Nokia 6'nın Android 7 Nougat ile kutudan çıktığını da söylemekte fayda var. Kamerası İPhone 7 kamerasıyla  kıyaslanan Nokia 6, kamera performansıyla göz dolduruyor. Çin pazarında 200 dolarlık fiyatıyla dikkat çeken Nokia'nın yeni Android telefonu maalesef şu an için Türkiye'de ve diğer ülkelerde satılmıyor. Ancak iddialara göre Nokia 6'nın ilk haftasında  1 milyonluk rekorundan sonra Nokia yönetimi Nokia 6'yı dünya genelinde satışa sunmayı planlıyor. 

Nokia MWC 2017''de Bombayı Patlatabilir!


Peki Nokia ne zaman dünya pazarına tekrar açılacak? Henüz Nokia tarafından resmi bir açıklama gelmedi. Ancak hatırlanacağı üzere Nokia geçtiğimiz yıl MWC 2016'da bir video yayınlamış, hiçbir ürün tanıtmadığı halde çok konuşulmuştu. Nokia'nın bu hareketi "Nokia MWC 2017'ye göz kırptı"  şeklinde yorumlanabilir. Bu,, göz önünde bulundurulduğunda Nokia'nın MWC 2017'de çok konuşulacak bir telefon tanıtacağı söylenebilir.   Peki Nokia telefonlarını hangi isimle duyurabilir? Bu soruya birçok isimle yanıt vermek mümkün. Çünkü Nokia hakkında öne sürülen haberlerde Nokia A1, Nokia D1ve Nokia P1 gibi model isimleri paylaşıldı.

Nokia bu isimlerle mi telefon çıkarır  bilinmez ama bu model adlarından daha çok Nokia 7 ve Nokia 8 öne çıkıyor. Hatta iddialara göre Nokia 7 orta segment için,   Nokia 8 ise üst segment veya amiral gemisi olarak da adlandırılan sınıf için satışa sunulacak. Nokia'nın 2017 başında piyasaya çıkardığı Nokia 6'ya verdiği isim   düşünüldüğünde bu iddianın daha güçlü olduğu görülüyor. 

Bir zamanların efsanevi telefon üreticisi olan Nokia, şüphesiz 2017'de teknoloji dünyasının en çok konuşulacak firmaları arasında yerini alacak gibi. Öbür taraftan da Nokia için teknolojiseverler beklentiyi bir hayli yüksek tutmuş durumda.nokia'nın hem donanımsal hem de yazılımsal özellikleriyle dikkat çekecek bir telefonu duyurması gerekiyor. Çünkü beklentiler o yönde. Bu arada geçtiğimiz gün 18.4 inç'lik   dev bir tablet de duyuran Nokia, merak duygusunu artırmaya devam ediyor.   Şu an   için Nokia'nın ne yaptığı açıkçası kestirilmemekte. Bakalım dağıtım ağı problemi  de olan    Nokia bizlere ne gibi sürprizler yapacak?

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0