Bugün 13 Şubat Dünya Radyo Günü!

Bugün 13 Şubat Dünya Radyo Günü.  Dünya çapında kutlanan bu özel gün her yıl biraz daha benimseniyor. Her yerde ve koşulda ulaşılabilir olan tek kitle iletişim aracı olan radyo'nun bu özel günü bu yıl da farklı şekillerde kutlanıyor. Peki 13 Şubat Dünya Radyo Günü ilk ne zaman kutlandı? Ve Dünya Radyo Günü kim tarafından ilan edildi?
Radyocu günü
Dünya Radyo Günü
Dünya Radyo Günü, ilk olarak 13 Şubat 2011'de resmi olarak kutlanmaya başlandı.  Ayrıca 13 Şubat'ın özel bir anlamı daha var. 13 Şubat  aynı zamanda 1946’da kurulan Birleşmiş Milletler Radyosu’nun yıldönümünü işaret eder. Birleşmiş Milletler'in  (BM) çatısı altında bulunan  UNESCO  tarafından her yıl farklı etkinliklerle kutlanan "Dünya Radyo Günü" her yıl güçlü bir şekilde yaygınlaşmaya devam ediyor. Öte taraftan radyoların bu özel günü  için UNESCO; kamusal, özel radyo ve topluluk radyosu yayıncılarını Dünya Radyo Günü’nü kutlamaya teşvik etmek için, farklı dillerde sesli mesajlar ve topluluk radyosu kitapçıkları içeren bir internet sitesi oluşturmuştur.

Bu sitede radyonun çeşitli alanlardaki önemi, gücü, ve etkisinin altı çiziliyor. Öte yandan sitede,  radyo reklamlarının büyük bir etkisinin vurgulanmasının yanı sıra çeşitli araştırmalar ve bilgiler  çeşitli dillerde sunuluyor.  13 Şubat Dünya Radyo Günü ilan edildiği 2011'den bu yana beşinci kez kutlanıyor. Dünya Radyo Günü için pek çok kişi bu  yıl da sosyal medyada radyo sevgisini paylaştığı mesajlarla dile getirmeye devam etti. Yine, pek çok sivil toplum örgütü, dernek, devlet kurum ve kuruluşları, özel radyo yayıncıları ve daha birçok kurum ve kuruluş radyoların bu özel gününü yayınladıkları mesajlarla kutladılar. Türkiye'nin yanı sıra Dünya Radyo Günü çeşitli ülkelerde farklı etkinliklerle kutlandı. Dünya genelinde yayımlanan tüm mesajlarda radyonun kolay ulaşılabilirliği, doğal afetlerdeki önemi ve yaygın oluşuna dikkat çekiliyor. 

Bizde, webmgon.com olarak  kalabalıklarda, yalnızlıklarda, hiç bitmeyecek gibi görünen trafikte kısacası her yerde  bizimle olan radyoların bu özel gününü kutluyoruz. Hayatımızın her anında bizimle olan radyoların hiç bir zaman  eskimeyeceğine inanan bizler, aynı zamanda 13 Şubat Dünya Radyo Günü  radyoseverlerin de günü olduğuna inanıyor ve bugünün onların da günü olduğunu düşünüyoruz.

Dünya Radyo Günü özel videomuzu  izlemek için lütfen BURAYA  tıklayınız.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0