Ucuz iPhone 7 Diye Aldı Bakın Ne Çıktı?

Dolandırıcılara dikkat! Sahtekarlar,  aynı yöntemle binlerce insanı kandırmaya devam ediyor. Son olarak Trabzon'da yaşayan S.E dolandırıcıların oyununa geldi. S.E,  1,500 TL'sini 1 TL'lik bir şeye harcamış oldu. Ucuz telefon diye aldığı şey bakın ne çıktı?
İphone 8
İphone 7
Son yıllarda dolandırıcıların çok sık başvurduğu bir yöntem olan "ucuz telefon" yalanı  hala da vatandaş tarafından inanılıyor. Dolandırıcılar, normal bir telefon fiyatının yarısına telefon sattıklarını iddia ederek kurbanlarını tuzağa düşürüyor. Örneğin Samsung Galaxy S7 3000 TL ise dolandırıcılar bu fiyatı yarıya düşürerek  Galaxy S7 1500 TL diyerek insanları kandırabiliyor. Bu   yöntem bir süredir kullanılıyor olsa da vatandaş her seferinde tuzağa düşüyor. Son olarak Trabzon'da yaşayan 28 yaşındaki S E dolandırıcıların tuzağına düştü. S.E, 1500 lirasını dolandırıcılara kaptırdıktan sonra  üstüne bir de   S.E ile dalga geçildi. Facebook reklamlarında İPhone  7'nin 1500 TL'ye satıldığını gören S.E hemen reklamda ki  numarayı arayıp sipariş verdi. Parayı havale yoluyla ödeyen S.E, gelen kutuyu açınca şoka uğradı. Kutuda telefon beklerken hiç ummadığı bir şeyle karşılaştı.

"Kusura bakmayın"



Telefon kutusunda bir adet armutla karşılaşan S.E, hemen telefonu sipariş ettiği numarayı aradı. S.E'nin kutuda neden telefon yerine armut çıktı? Sorusunun üzerine dolandırıcılar şoke eden bir skandala daha imza attılar. Karşı taraf  "kusura bakmayın armut yerine salatalık gönderecektik yanlışlık olmuş." diyerek dalga geçince S.E soluğu mahkemede aldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan S.E şimdi mahkemeden sonuç bekliyor. Öte yandan S.E internette alışveriş yapanları da uyardı. S.E,  "ucuz diye hemen heyecanlanıyoruz ama sonra bedeli ağır oluyor."  diye konuştu. Ancak dolandırıcılar her gün yeni insanları tuzağına düşürmeye  devam ediyor. Üstelik yeni yeni yöntemlerle kurbanlarını arıyorlar. Bu nedenle alışveriş yaparken veya internette dolaşırken son derece dikkat etmekte fayda var. Aksi takdirde çok büyük bedeller ödenebilir. 

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0