İşte Android 7.0 Alacak Sony Xperia Cihazları

Güncelleme konusunda kullanıcısıyla pek arası iyi olamayan Sony de Android Nougat için harekete geçti. Sony'nin Bloğu'nda yayınlanan bilgilerde yer alan Android 7.0 alacak Sony telefonları pek çok kişiyi şaşırttı. "Hangi Sony cihazları Android 7.0 alacak?" sorusu sorulmaya devam ederken  Google'ın Android Nougat'ı yayınlamasıyla pek çok üretici gibi Sony de çalışmalarına hız kazandırdı.
Xperia android
Android
 Kısa bir süre içinde Xperia serisiyle akıllı telefon piyasasının önemli bir üreticisi olan SonyAndroid Nougat için çalışmalarına başladı. Sony, geçtiğimiz Ağustos ayında resmi blog sitesinde paylaştığı bilgilerle "Android 7.0 alacak Sony cihazları" konusunda pek çok kişinin kafasındaki soru işaretlerini gidermiş oldu. Güncelleme konusunda çoğu zaman gündeme gelen Sony, Android 7.0 Nougat güncellemesiyle de konuşulacak gibi. Sony, amiral gemisi telefonlarının dışında nerdeyse hiçbir orta segmentte yer alan cihazına Android 7.0 desteği sunmuyor. Öte yandan yeni  X serisiyle dikkat çeken firma, Android Nougat  güncellemesinde X serisi cihazlarına oldukça önem veriyor. Yine Sony'nin eski amiral gemisi Sony Xperia Z3+  da Google desteğiyle Android 7.0'ı alarak birçok kişiyi şaşırttı. Android 7.0 beta sürümlerinin tümünü alan Sony Xperia Z3+ çok yakında Android Nougat'ı alacak ilk Sony cihazı olacak.


Sony'nin Android 7.0 alacak telefonları

Sony Nougat
Sony Android Nougat
Sony de her firma gibi ilk olarak son çıkan amiral gemisi telefonlarına  Android 7.0'ı dağıtacak. Bu telefonların başında ise: Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Premium ve yeni çıkan X serisi telefonlar. Daha sonrasında Google'ın desteğiyle Android 7.0 ile buluşacak olan Sony Xperia Z3+  dışında sırasıyla,  Xperia Z5 Compact, Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultrave ve Xperia X Performance Android 7.0'ı alacak. Ayrıca Sony'nin bloğunda geçtiğimiz günlerde paylaşılan  yazıda her ne kadar Sony M5 yer almasa da 2017'nin son çeyreğinde Sony, Sony M5'e de Android  7.0 vermesi bekleniyor. Eğer Sony M5'e Android 7.0 verilirse 2015'te çıkan Sony'nin  orta segment telefonlarından sadece M5 güncelleme alacak.
Peki Sony cihazları ne zaman Android Nougat alacak? Bu soruya henüz Sony cephesinden bir yanıt verilmiş değil, ancak Sony telefonları 2016 Aralık ortasından başlayarak Android 7.0'ı alması bekleniyor. Buna göre "Android Nougat alacak Sony cihazların" tam listesi şu şekilde:
-Sony Xperia Z3+
-Sony Xperia Z4 Tablet
-Sony Xperia Z5
-Sony Xperia Z5 Compact
-Sony Xperia Z5 Premium
-Sony Xperia C6
-Sony Xperia X
-Sony Xperia XA
-Sony Xperia XA Ultra
-Sony Xperia X Performance
Sony M5 (düşük ihtimal)

Ayrıca Sony tarafından yapılan her yeni açıklamada veya Sony cephesinden yeni gelişmelerde "Sony'nin Android 7.0 alacak cihazları" listesini güncelliyoruz. Konu hakkında son gelişmelerden haberdar olmak için haberimizi sık sık incelemenizi öneriyoruz.

Diğer Android 7.0  alacak cihazlar için  BURAYA tıklayın.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0