İzlenebilir 5 En İyi Korku Filmi! (2016)

Bu hafta Webmgon Sinema'da Son zamanların en iyi  5 korku filmini sizler için derledik. Yerli ve yabancı ilginç öyküleriyle dikkat çeken 5 korku filmi sizlerinde beğenisini toplayacak.

Sinemanın en farklı ve bir o kadar da önemli türü olan korku sineması, 7'den 70'e birçok kişinin ilgisini çekebiliyor. Her ne kadar bazı kesimlerce  korku filmleri gençlerin ilgisini çeken  bir tür olarak görülse de  bu tür birçok kişinin takip ettiği bir sinema türüdür. Sinemanın diğer türlerinden farklı bir yere sahip olan korku sinemasında da elbette diğer sinema türleri gibi iyi veya kötü filmler vardır. Biz de son yılların en iyi 5 korku filmini bir araya getirmek istedik. Ve işte o 5 korku filmi!

En İyi 5 Korku Filmi


Hayvan Mezarlığı

Hayvan mezarlığı
Hayvan Mezarlığı
Korku,  gerilim türündeki bu film, aynı adllı  ünlü yazar Stephen King'in kitabından  beyazperdeye  uyarlandı. ABD yapımı olan filmin devam filmi Hayvan Mezarlığı 2 de ilk film kadar başarılı. Korku sinemasına farklı bir pencereden bakan Hayvan Mezarlığı'nın yönetmen koltuğunda ise Mary Lambert oturuyor. Dale Midkiff, Fred Gwynne ve Denise Crosby gibi oyuncuların rol aldığı filmin İMDb puanı ise: 6.9 olarak belirlenmiş. Webmgon Sinema'nın   "en iyi 5 korku filmi" listesine giren filmin konusu da oldukça ilginç. İzlemenizi tavsiye ettiğimiz filmin konusu kısaca şöyle: Doktor Creed ve ailesi, taşrada bir eve yerleşir. Kasaba lisesinin hekimliğini yapacak olan Creed için herşey hoştur başta. Açık hava, güzel bir ev, çocuklarının rahatça gezip oynayabileceği bir bahçe... Ama hayır, evin çok yakınında hayli işlek bir otoban vardır. Devasa kamyonların vızır vızır geçtiği bu yol, yöre halkının evcil hayvanları için cehennem olmuştur. Öyle ki, kasabadaki hayvan mezarlığının 'sakinlerinden' çoğu, bu yoldaki kazalara kurban gitmiş kedi ve köpeklerdir. Ve Creed'ın oğlunun köpeği ölünce olanlar oluyor...

Korku Kapanı

En iyi korku filmleri
Korku Kapanı
Cinselliğin, şiddetin bolca olduğu filmi elbette sadece bu iki durum için önermiyoruz. Filmin sürükleyici oluşu ve içindeki  mesajlar bizce önemli. Her ne kadar  ticari kaygı sonucu klasik sonu olsa da film izlemeye değer.  2003 ABD- Almanya ortak  yapımı olan filmin yönetmeni Rob Schmidt'tir. Korku Kapanı'nın oyuncu kadrosunda ise
Desmond Harrington, Eliza Dushku, Emmanuelle Chriqu gibi isimler karşımıza çıkıyor. Ayrıca filmin daha sonra beş adet devam filmi çekilmiş olup, birçok filmin devam filmleri gibi hayal kırıklığı uyandırmıştır. Diğer yandan filmin son serisi Korku Kapanı 6'da iş iyice abartılarak fantastik bir hale getirilmiştir. Korku Kapanı'nın ilk filmini tavsiye ettiğimiz kadar, devam filmlerini de o kadar tavsiye etmiyoruz. Film, çok yakında Korku Kapanı 7 adlı yeni devam filmiyle yeniden izleyiciyle buluşacak.  İlginç hikayesiyle Korku Kapanı İMDb'den  6.1 gibi bir puan alabilmiş.

Siccin

Siccin
Siccin
Türkiye'de son zamanlarda başını alıp giden Cin temalı filmlerin en iyilerinden olan Siccin gerçek hikayesi ve mesajıyla listemize girebildi. Adından da anlaşıldığı üzere Siccin "Cin" temasını işliyor. Birçok  önemli projenin altında imzası olan internet girişimcisi Ersan Özer'in senaristliğini yaptığı filmin yönetmeni  ise Alper Mestçi olarak karşımıza çıkıyor. Eğer siz de inancınız gereği Cin'lere inanıyorsanız bu film sizleri korkutabilmeye yetecektir.   2014 Türkiye yapımı olan ve aynı zamanda Siccin 2 adında bir devam filmi de bulunan filmin İMDb puanı ise 6.5 olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca  geçtiğimiz haftalarda Siccin 3 ile  izleyici karşısına çıkan   filmin konusu da kısaca şöyle :
Genç ve güzel bir kadın olan Öznur, kimsenin onaylamayacağı bir gönül macerasına tutulmuştur. Çocukluğundan beri kuzenine, yani teyzesinin oğlu olan Kudret’e aşıktır. Öznur ne yapar eder, Kudret'i beraber olmaya ikna eder. Fakat durumu içine sindiremeyen ve üstüne üstlük evli olan Kudret ilişkilerini bitirmek ister. Öznur ise ne olru olsun Kudret’i kendisine bağlamak için eşi Nisa'ya büyü yaptırır. Bu büyü sonucu kadına cinler musallat olacaktır. Bu kötücül cin Nisa'yı ele geçirir. Büyüye göre, 5 yatsı vakti sonrasında Nisa ile onun kanından gelenler ölümle yüzleşecektir... 

Ayin (The Rite)

En iyi korku filmleri
Ayin (The Rite)
"En iyi 5 korku filmi" listemizde yer alan  "Ayin" ya da orijinal adıyla   The Rite, 2011 ABD yapımıdır. Korku, gerilim türündeki filmde  şeytan ile bir insan arasında geçen korkunç diyaloglar ve olaylar izleyiciyi etkisi altına alıyor. Yönetmenliğini Mikael Hafstrom'un yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue, Alice Braga gibi oyuncular bizleri karşılıyor. İMDb'de 6 puan alan Ayin adlı filmin kısaca konusu da şöyle:
Yaşanmış bir olaydan esinlenen film, tartışmalı şeytan çıkarma ayinin ve kendi inancı hakkında şüphe etmesine rağmen şeytan çıkarma ayinlerini incelemesi için Vatikan'a gönderilen ilahiyat fakültesi öğrencisi Michael Kovak'ın (Colin O'Donoghue) hikayesini anlatıyor. Şüpheciliği bir zihne sahip olan Michael, ele geçirilme vakalarının arkasında şeytanı değil, psikiyatrik öğeleri aramak konusunda rahiplere meydan okur. Fakat alışılmamış yöntemler uygulaması ve yaptığı binlerce şeytan çıkarma ayiniyle tanınan Peder Lucas'ın (Anthony Hopkins) yanına gönderildiğinde, Michael'ın şüpheciliği kaybolmaya başlar. Peder Lucas'ın bile yeteneklerinin yetmediği bir vakayla karşılaştığında, açıklayamadığı veya denetleyemediği bir olaya ve inandığı her şeyi sorgulamasına neden olacak kadar korkutucu ve şiddetli bir kötülüğe tanık olur.

Dabbe

Dabbe
Dabbe
Türkiye korku sineması için önemli bir yönetmen ve senarist olan Hasan Karacadağ'ın zeka kokan korku filmi Dabbe'yi de yine izlemenizi tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda Dabbe filmi  Karacadağ'ın tanınmasını ve önemli işler yapmasını sağlamıştır. Geçtiğimiz aylarda "Magi" adlı filmiyle gündeme gelen Hasan Karacadağ'ın 2006'da izleyiciyle buluşan Dabbe filminden sonra pek çok yapım Karacadağ'ı taklid etmeye başladı. Çok önemli mesajlar içeren ve Karacadağ'ın zekasını konuşturduğu Dabbe filmi, korku filmlerine oldukca düşük puan veren İMDb tarafından 5.2 gibi hak etmediğini düşündüğümüz bir puan almış.  Dabbe filminin konusuna gelince: Amerika'da akıl almaz olaylar oluyordur.
Ülkenin her yerinden insanlar, birbirinden korkunç yöntemlerle ölmeyi seçmektedir. Benzer bir olay, Türkiye’de de yaşanır. İzmir’de Tarık isimli bir genç, dehşet verici bir şekilde intihar ettiğinde, polis yakın arkadaşlarını sorguya çeker.
Cem, Sema ve Hande, ölmeden önce adeta bir internet bağımlısına dönüşmüş olan Tarık’tan e-postalar almışlardır. İşin ilginç yanı Tarık’ın ölümünden sonra da bu e-postaları almaya devam ederler. E-postalara, korkunç görüntüler eşlik etmektedir. Gençlerin hayatında bir süre sonra, dehşet verici düşlerle gerçekler birbirine karışmaya başlar. Hande, Kuran’da sözü geçen ve dünyanın sonunu temsil eden Dabbe’tül Arz’ın gerçekleşmeye başladığını fark eder.

En iyi 5 korku filmi listemiz tamamen kişiseldir. Hiçbir veri dikkate alınıp hazırlanmamıştır. Ayrıca 5 film de belli bir sıraya konulmamıştır. Webmgon  Sinema  için hazırladığımız listemiz tamamen rasgele seçilmiştir. Ve listede yer alan her bir film tamamen büyüklere uygundur. Küçük okurlarımıza bu filmleri izlememelerini öneriyoruz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0