BLÖF Grubu: "Elenmemizin birkaç nedeni vardı" BLÖF ile özel röportaj!

Katıldıkları Rising Star adlı müzik yarışmasında performanslarıyla oldukça beğeni toplayan ve çok konuşulan rock grubu BLÖF,  bu hafta Webmgon'da konuğumuz!
Blöf
BLÖF
Tv8'de yayınlanan müzik yarışması Rising Star'da söyledikleri "Deli Gibi Sevdim" şarkısıyla  jüriyi ve ekran başındaki izleyiciyi kendilerine hayran bıraktıran genç rock grubu BLÖF, tüm grup üyeleriyle bu hafta Webmgon'da kendileri hakkında merak edilen soruları yanıtlıyor.   Grubun vokalisti Melih Kayhan, bas gitaristi Ekrem Akıncı, solo gitarda yer alan Oğuz Kabasakal'ın yanı sıra  ritim gitardaki Fatih Karabulut  ve grubun davulcusu Arslan Kemal Mercan  ile Rising Star öncesi ve sonrasını konuştuk

Yarışmaya katılma öykülerini ve Rising Star sonrası neler yapacakları hakkında konuşan   BLÖF, Deli Gibi Sevdim şarkısının kim tarafından seçildiğini de anlattı. Öte yandan "elenmemizin birkaç sebebi var." diyen grup, önemli açıklamalarda bulundu.    Haydi gelin çok konuşulan  BLÖF grubunu daha yakından tanıyalım.

Mazlum Günhan:
Arkadaşlar, öncelikle sizleri biraz yakından tanıyabilir miyiz? BLÖF Grubu  dışında neler yaparsınız? Melih, dilersen seninle başlayalım. 

Melih Kayhan:
27 Kasın 1993 Afyon doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği öğrencisiyim. Müziğe ilkokulda korolarda başladım. Lise yıllarımda rock müzikte vokalliğe başladım ve yaklaşık 7 yıldır vokallik yapıyorum.

Ekrem Akıncı:
18 Mart 1995 doğumluyum. Memleketim Ankara. 4 yaşımdan beri müzikle uğraşıyorum. Yaklaşık 7 yıldır bass gitar çalmaktayım. Meram Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisiyim. Müzik haricinde vaktimin çoğunu bisikletimle geçiriyorum.

Oğuz Kabasakal:
17 Eylül1987 Konya doğumluyum. 9 Eylül Üniversitesi Müzik Teknolojileri bölümü mezunuyum. 15 yıldır müzikle uğraşıyorum. Grup haricinde; post prodüksiyon alanında ses mühendisi olarak çalışıyorum ve VG247 Türkiye web sitesinin haber müdürlüğünü yürütüyorum.

Fatih Karabulut:
5 Ocak 1987 Konya doğumluyum. Fizik öğretmeniyim fakat şu an inşaat sektöründe çalışıyorum. Müziğe ilk başta vokal olarak başladım. Sonrasında gitarla birlikte vokallik yaptım. Yaklaşık 10 yıldır da elektro gitar çalıyorum

Arslan Kemal  Mercan:
1991 Konya doğumluyum. Müzik ile tanışmam ilk okul yıllarına dayanıyor. Okuldaki hocamın teşviki ile klavye çalmaya başladım. Yaklaşık 2002 yılına kadar böyle devam etti. Okul değiştirmem sebebi ile klavyeden uzaklaştım. 2005 yılında bir arkadaşımın grup çalışmalarını dinlemek için stüdyoya gitmiştim o gün bateri ile tanıştım. Başına oturup denemem ile davul kariyerim başladı ve müzik dünyasına farklı giriş yaptım. BLÖF ile tanışmam 2013 yılının başında oldu. O tarihten itibaren beraberiz, sahnelerimiz devam ediyor ve  daha yolumuz çok uzun.  Ayrıca Rising Star bizim için farklı bir deneyimdi.

Mazlum Günhan:
Peki BLÖF Grubu nasıl ortaya çıktı?

BLÖF/Fatih Karabulut:
2008 yılında müzik piyasasına adım atan BLÖF Grubu  ben ve arkadaşlarım  tarafından kurulmuştur. Bir çok önemli sanatçıların ön grubu olarak sahneye çıkmakla beraber bir çok insanın beğenisini alan BLÖF grubu 2016 yılı Rising Star Türkiye'de yarı finale kadar ilerlemiştir.

Mazlum Günhan:
Grupların isim bulma hikayeleri çoğu zaman ilginç olabiliyor. Peki sizin gruba isim bulma hikayeniz ilginç mi? BLÖF ismi nasıl ortaya çıktı?

BLÖF/Fatih Karabulut:
Amatör bir grupsanız ve de isim bulmanız gerekiyorsa bu biraz zor oluyor. Çünkü grubun ismi kullanılmayan bir isim ve de akılda kalıcı olmalıdır. Bu yüzden çeşitli isimler arasından BLÖF'ü seçtik.

Mazlum Günhan:
Arkadaşlar, dilerseniz  şimdi yarışmaya gelelim. Rising Star'a katılma fikri kimden çıktı? Yarışmaya katılma hikayenizi bizimle paylaşır mısınız?

BLÖF/Melih Kayhan:
Rising Star fikri Arslan’ın kız arkadaşından geldi. Program öncesinde kuliste otururken hafta sonu Rising Star elemeleri konyadaymış demesiyle hepimizin yüzünde neden olmasın bakışıyla elemelere gitmemizle başladı.


"Söylediğimiz şarkı beklemediğimiz bir etki yarattı." 

Rising Star
BLÖF Grubu
Mazlum Günhan:
Tabi yarışmada söylediğiniz şarkı da çok beğenildi. Hatta o gün Google'da "BLÖF Deli Gibi Sevdim" Türkiye'de en çok arananlar arasına girdi. Cengiz Tekin’in  bu şarkısını siz mi seçtiniz?

BLÖF/Melih Kayhan:
Parça seçimi Tarık hocamıza verdiğimiz liste sonucunda seçildi. Bizim en çok istediğimiz parça değildi ama beklemediğimiz çok güzel etkiler yarattı.

Mazlum Günhan:
Rising Star 2. turda maalesef elendiniz. Peki sizce bunun sebebi neydi? Güçlü rakipler mi? Yoksa şarkı seçimi mi? Veya başka birşey mi?

BLÖF/Oğuz Kabasakal:
Elendik çünkü bir çok faktör vardı.  Geç saatte yayına girmemiz, teknik sorunlar ve rakiplerin güçlü olması bunlardan bazıları...

Mazlum Günhan:
Evet Arkadaşlar, asıl soruyu sonlara sakladım.  Müzik hayatınız devam edecek mi? Yoksa birçok müzik grubu gibi sizin de   Rising Star'la müzik serüveniniz  bitti mi? Bir çok kişi bu sorunun yanıtını merak ediyor.

BLÖF/Arslan Kemal Mercan:
Müzik hayatımız tabikide devam edecek! Rising Star sadece bizim için o atmosferi o heycanı yaşamak ve tabikide neler yapabileceğimizi göstermek için bir fırsattı. Müzik hayatımız boyunca bütün grup üyeleri olarak ve her seferinde daha iyi şeyler sunabilmek için gerek kişisel gerekte grup olarak çalıştık. Önümüzde uzun bir yol var aynı enerji ile aynı kararlılıkla Türkiye Rock Müzik piyasasına bir şeyler katmak için, rock müziği türkiyede canlandırmak için tam gaz devam edeceğiz.

Mazlum Günhan:
Peki sahne aldığınız bir yer var  mı?

BLÖF/Ekrem Akıncı: 
Şu an için aktif olarak sahne aldığımız bir yer yok. Ama okul sezonu için görüşmelerimiz devam ediyor. Konya başta olmak üzere bir çok ilde performansların görüşmelerini yapıyoruz.

Mazlum Günhan:
Sevgili BLÖF Grubu Üyeleri,
Sorulara samimi bir şekilde yanıt verdiğiniz için  hepinize çok teşekkür ediyoruz.  Var mı son olarak eklemek istediğiniz birşeyler?

BLÖF/Melih Kayhan:
Bu keyifli sohbet için biz teşekkür ederiz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

4 Yorum:

  1. Sibel Çenger9/06/2016

    Başta çok iyidiler. Ancak sonra olmadı gibi.

    YanıtlaSil
  2. şükrü özdeniz9/06/2016

    Güzel röportaj...

    YanıtlaSil
  3. yunus Aslan9/06/2016

    Deli gibi sevdim güzeldi.

    YanıtlaSil
  4. Özge Demirci9/06/2016

    Demek oraya çıkanlar şarkıları kendi şeçmiyor. Vay be

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0