2016 VGM Burs Başvuruları Başladı! Ortaöğretim ve yükseköğretim VGM burs başvuru formu

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün (VGM)  2016-2017 ortaöğretim ve yükseköğretim  burs açıklaması geldi. VGM'den yapılan açıklamada burs başvuru tarihlerine ilişkin bilgilendirmede yapıldı. Online olarak yapılacak olan  burs başvurularında ortaöğretim ve yükseköğretim burs başvuru tarihleri farklılık gösteriyor.
Burs 2016
Vakıflar Genel Müdürlüğü
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün her sene düzenli olarak ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine verdiği burslar bu yıl da devam edecek. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün  yaptığı açıklamada burs başvuru tarihlerine de yer verildi. VGM'nin resmi sitesinde yer alan açıklamada maddi durumu düşük olan  ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerine burs verileceği ifade edildi. Öte yandan söz konusu açıklamayla birlikte ortaöğretim ve yükseköğretim burs başvuru klavuzu da yayınlandı. 2012 yılından bu yana ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerine düzenli olarak burs verildiğinin altı çizilen açıklamada, öğrencilerin burs başvurusunda bulunurken dikkat etmesi gereken önemli noktalarda belirtildi. Yabancı uyruklu öğrencilerin de faydalanabileceği Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu için en önemli kriterler: maddi durumun düşük olması ve herhangi bir kamu kurumundan burs almaması olarak sıralandı.

Başbakanlık VGM Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?


Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde yer alan açıklamada ortaöğretim ve yükseköğretim burs başvuru tarihleri ayrı ayrı duyurular halinde yayınlandı. Buna göre VGM  ortaöğretim burs başvurusu  19 Eylül 2016'da  başlayacak. Okulların açılmasıyla başlayan burs başvuruları 30 Ekim 2016'da sona erecek. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü yükseköğretim burs başvuruları da 15 Eylül 2016'da yani bugün başladı. Ayrıca yükseköğretim burs başvuruları 30 Ekim 2016 tarihinde sona erecek. VGM'den yapılan açıklamada burs başvurularında bulunacak öğrencilerin  burs başvuru formunu doldururken bilgileri eksiksiz doldurması istendi. Öğrenciler, burs  başvuru formunu kaydettikten  sonra bir daha  düzenleme yapamayacak. Öte taraftan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden burs  veya başka adlarla ücret alan öğrenciler başvuruda bulunamayacağı belirtildi. Durumu VGM burs başvuru  klavuzunda yer alan kriterlere  uygun olan yabancı uyruklu öğrenciler de burs için başvuru yapabilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?


VGM burs başvurularının Orrtaöğretim için 19 Eylül - 30 Ekim arası, yükseköğretim için ise 15 Eylül - 30 Ekim 2016 tarihleri arasında online olarak alınacağı belirtilen açıklamada VGM burs sonuçları konusunda herhangi bir tarih veya bilgiye yer verilmedi. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz yıllardaki burs başvuru sonuçlarının açıklandığı tarihler gözönünde bulundurulduğunda ortaöğretim ve yükseköğretim burs başvuru sonuçlarının Ocak 2017'nin ilk haftasında vgm.gov.tr üzerinden açıklaması bekleniyor. Öğrenciler, VGM burs başvuru sonuçlarını
TC Kimlik Numaralarıyla sorgulayabilecekler. Öte yandan VGM burs sonuçları, KYK burs  sonuçları açıklanmadan sonuçlanması mümkün değil. Çünkü KYK bursu alan veya sonuçlarla birlikte alacak olan öğrencilere VGM bursu verilmeyecek.

VGM Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?


Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuruları da diğer burs başvuruları gibi yapılmaktadır. VGM burs başvurusunda   bulunacak öğrenciler, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi olan vgm.gov.tr adresinde bulunan formu doldurması gerekmektedir. Eksiksiz ve doğru bilgilerin girilmesi gereken formu kaydettikten sonra bir daha düzeltilemeyeceği unutulmamalı. VGM burs başvuruları sadece online olarak yapılabilecek olup, posta veya diğer yöntemler ile gönderilen başvuru bilgileri değerlendirilmeyecektir. Ayrıca burs kazanan öğrencilere ilk yıl 5 ay diğer eğitim yıllarında ise 8 ay boyunca burs verilecektir. Verilecek olan burs miktarı ise 200 TL olarak belirlenmiş.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuru sonuçları, ve diğer burs, eğitim haberleri için Webmgon'un FACEBOOK ve  TWİTTER hesaplarını takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0