Whatsapp Dolandırıcılığı Gittikçe Büyüyor!

Birçok kişi tarafından  çok sık kullanılan popüler anlık  mesajlaşma  uygulaması Whatsapp, şu aralar dolandırıcıların ilgi odağı olmuş durumda. Dolandırıcılar yeni yöntemle  Whatsapp 'ı kullanarak milyonlarca lira para kazanıyor. Son zamanlarda gittikçe artan "Whatsapp dolandırıcılığı" vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Whatsapp
Whatsapp

Yaşlısından gencine herkesin kullandığı anlık mesajlaşma uygulaması herkes gibi dolandırıcıların da ilgisini çekiyor. Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan Whatsapp, dolandırıcıların yoğun ilgi göstermesine neden oluyor. Dolandırıcılar, Whatsapp adını kullanarak her gün binlerce insanı dolandırıyor. Özellikle yaşlı ve bilgisiz insanların düştüğü tuzakta dolandırıcılar şu yöntemle kandırıyor:
"Whatsapp'taki fotoğraf, video ve mesajlarınız gibi tüm verileriniz silinmek üzere. Bilgilerinizi kurtarmak için numaranızı aşağıya yazıp "ONAYLA" butonuna tıklayın " Bu ve buna benzer yollarla insanları dolandıran dolandırıcılar, her bir kişiden 50 TL alıyor. Özellikle faturalı kullanıcıları hedefleyen dolandırıcılar internette her an karşınıza çıkabiliyor. Öte yandan dolandırılan kişiler ne yapacağını bilemediği için  dolandırıldığıyla kalıyor. Dolandırılanların arttığı son zamanlarda tepkiler de artmaya başladı. Peki her geçen gün farklı farklı yollarla Whatsapp'ı kullanarak insanları dolandıran  dolandırıcılara karşı ne yapılabilir?

Whatsapp Dolandırıcılığı İçin Alınacak Önlemler


Çeşitli reklam platformlarını kullanarak veya direkt SMS yoluyla birçok kişiyi tuzağına düşüren bu dolandırıcılık yönteminden korunmak elbette mümkün. Öncelikle yapılması gereken uyanık davranmak ve Android, İOS ve diğer uygulama marketleri dışındaki platformlardan  Whatsapp'ı indirmemek. Ayrıca Whatsapp uygulaması içerisinde yer alan uyarılar dışında Whatsapp'la alakalı bilgilendirmeler ve uyarılara itibar edilmemeli. Yine internet reklamlarında görülen bilgiler de dikkate alınmamalıdır. Öte yandan dolandırıcılar her geçen gün yöntem değiştirdiği için her zaman dikkatli olmakta son derece fayda var. Ayrıca dolandırıldığını anlayan vatandaşların derhal şikayetçi olmaları gerekmektedir. Çünkü faturalı hatlardan alınan ücretler sadece bir defaya mahsus olmayabilir.  Son zamanlarda artan Whatsapp dolandırıcılığı bir çok kişinin isyan etmesine neden oluyor. Diğer yandan dolandırılan bazı kişiler de sosyal  medya üzerinden kendileri gibi  dolandırıcıların  tuzağına düşmemesi için  insanlara uyarılarda bulunuyor.

WhatsApp dolandırıcılık
Wp

Bu yeni Whatsapp sahtekarlığı her geçen gün büyümeye devam ederken, Whatsapp dolandırıcılarına olan tepki de büyüyor. Uzmanlar, vatandaştan uyanık olmasını isterken sosyal medyada dolaşan şu paylaşım da dikkat çekiyor:
"Whatsapp kandırmacası yüzünden benim telefonumdan haberim olmadan 1,500 TL para çekildi. Ve hiç bir muhatapta bulamadım. Ben yandım siz dikkat edin " Bu ve buna benzer pek çok sosyal medya paylaşımı işin geldiği noktayı gösterir nitelikte. Farklı yollarla Whatsapp üzerinde başlayan dolandırıcılığa karşı uyanık olmakta son derece fayda var.





Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0