Özel Üniversitelerin Avantaj Ve Dezavantajları nelerdir? Özel Üniversitelerin Fiyatları

Üniversite tercihlerinin başlamasıyla özel üniversiteler de öğrencileri kendine çekmeye çalışıyor. Peki ama vakıf üniversitelerini tercih etmek ne kadar doğru? Özel üniversitelerin avantaj ve dez avantajları ne?

Üniversite
Özel üniversiteler

Tercih dönemi yavaş yavaş sona doğru yaklaşırken, bazı üniversite adayları da özel üniversiteler denilen "vakıf üniversiteleri" hakkında araştırmalar yaptığı görülüyor. Bu araştırmaların başında da özel üniversitelerin avantajları ve dezavantajları geliyor. Birçok özel üniversite çok avantajlı tekliflerle öğrencileri kendine çekmeye çalışıyor. Hal böyle olunca  bu teklifler öğrencileri özel üniversiteleri araştırmaya yönlendiriyor. Tabi özel üniversitelerin %50, %75 ve %100 burslu okuma imkanları da üniversite tercihi yapacak birçok öğrencinin dikkatini çekiyor.  Tüm bunların yanı sıra vakıf üniversitelerinin "iş imkanı" sunması da haklı olarak bazı üniversite adaylarının bu tür üniversitelere ilgi göstermesine neden oluyor. Peki özel üniversiteleri okumak ne kadar iyi veya kötü? Özel üniversiteler nasıl? Özel üniversitelerin fiyatları ne kadar? Ve özel üniversitelerin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Tüm bu soruların yanıtlarını bu yazımızda sizler için derledik.


Özel Üniversitelerin Dezavantajları


Birçok öğrencinin hayallerini süsleyen üniversitenin birde daha geniş imkanları sunan özel'i de var. Tabi özel üniversitelerin avantajlarının yanında dezavantajları da var elbette. Bu dezavantajların birçoğu maddi durumu iyi olamayanlar için olduğunu belirtmekte fayda var. Peki özel üniversitelerin kötü yönleri nelerdir? Vakıf üniversiteleri olarakta  bilinen özel üniversitelerin en büyük riski burslu okuyanların burslarının kesilebilmesidir. Nerdeyse birçok özel üniversite burslu öğrencilerinin başarısız olması durumunda  burslarını direkt kesebiliyor. Özel üniversitelerin bir diğer dezavantajı ise her eğitim döneminde alınan senelik ücretlerin artmasıdır. Bazı önemli özel üniversitelerin dışında pek çok özel üniversite çok yeni dolaysıyla bu da verilen eğitim kalitesini olumsuz yönde etkileyebiliyor.



Özel Üniversitelerin Avantajları


Devlet üniversitelerine oranla bir çok konuda çok daha avantajlı olan özel üniversitelerin en önemli avantajı:  şüphesiz geniş iş imkanlarıdır. Bu iş imkanları bir çok önemli şirketlerle yapılan anlaşmalarla dikkat çekiyor. Tabi büyük firmalarda sunulan staj olanakları da yine önemli bir nokta. Ayrıca yine bir çok özel üniversite, mezunlarına iş bulmayı garanti ediyor. Özel üniversiteler, İş bulamayan mezunlarına da  iş bulana kadar işsizlik maaşı ödüyor. Vakıf üniversitelerinin eğitim imkanları da yine dikkat çekiyor. Türkiye'de bulunan yaklaşık 80 özel üniversite, dünyanın önde gelen büyük üniversiteleriyle anlaşma yaparak öğrencilerine geniş eğitim  imkanları  sunuyor. Tabi çift diploma da cabası... Öte yandan bazı bölümlerde ilgili  sektörün  önde gelen başarılı insanları öğrencilere  eğitim verebiliyor. Örneğin bir Radyo Tv ve Sinema bölümünde ünlü ve başarılı bir isim öğrencilere eğitim verip. Sektöre iyi bir şekilde hazırlayabiliyor. Vakıf üniversitelerinin bir diğer iyi yönü de son teknolojileri kullanarak eğitim vermesidir. Tabi günümüz ihtiyaçlarına uygun birçok bölüm de yine sadece özel üniversitelerde mevcut.

Özetle vakıf üniversitelerinin avantaj ve dezavantajlarını bu şekilde sıralamamız mümkün. Öte taraftan üniversite tercihleri sonrası burs veren kurum ve kuruluşlar hakkında ve  üniversiteye yeni başlayacak olanlara tavsiyeler gibi pek çok konuda önemli bilgiyi Webmgon'da bulabilirsiniz. Tüm gelişmelerden haberdar olabilmek için Webmgon'un FACEBOOK ve TWİTTER sayfalarını takip etmeyi unutmayın.




Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0