Dolandırıcılar Artık Evinizde Hatta Gözünüzün Önündeler!

Her geçen gün artan dolandırıcılık yöntemlerine yeni birisi daha eklendi. Bu yeni dolandırıcılık yöntemiyle artık dolandırıcılar evinizin içinde gözünüzün önünde duruyorlar.
Üstelik devlet bu sahtekarlara pek birşey de yapamıyor.  Çünkü yurtdışında sistemi kurmuşlar.

Dolandümırıcı
Dolandırıcılara Dikkat


Her geçen gün  artan dolandırıcılık yöntemleriyle dolandırılanların sayısı da artıyor. Kimi dolandırıldığını hemen farkediyor kimi ise dolandırıldığını çok geç anlıyor. Dolandırıcılar genelde yaşlı veya eğitim seviyesi düşük olan ya da hiç okumamışları tercih ediyor. Yeni ortaya çıkan dolandırıcılık yönteminde ise sahtekarlar paraya ihtiyacı olan  7'den 70'e maddi durumu düşük kişileri hedefliyor. Üstelik bu sahtekarları insanlar kendileri teslim oluyor. Çünkü dolandırıcılar 10 bin  TL para vereceklerini  söyleyerek  verilen numarayı aranmasını istiyorlar. Dolandırıcılara inanıpta arayanlar ise ay sonunda binlerce TL'lik telefon faturasıyla karşılaşıyor.  Evimizde hatta gözümüzün önünde duran bu dolandırıcılara devletin yapacağı hukuki işlem de çok kısıtlı: Çünkü sahtekarlar dolandırıcılık sistemini yurtdışında kurmuşlar.
Turksat uydusu üzerinde lisanssız kanallarda  yapılan dolandırıcılığın kurbanı her gün artıyor. Turksat'da bulunan birçok lisanssız kanal bulunmaktadır. Bu kanalları kullanan sahtekarlar büyük bir kitleye ulaşıp işini kolayca yapabiliyor.

Soruyu Bil 10 Bin TL'yi Al!


Turksat üzerinde yayın yapan ve lisanssız olan onlarca  Tv kanallarında insanları kandıran dolandırıcıların yeni yöntemi şöyle işliyor: Bir veya iki kişinin sunduğu adı belli olmayan yayınlarda ekrana oldukça basit bir soru getiriliyor. Ekrandaki soru ise genelde şu şekilde oluyor: "ekranda yer alan sayılarda hangi sayı yoktur? Veya hangi sayı iki kere yazılmıştır?" saçma isimlerle yayın yapan lisanssız  bu Tv kanallarına  denk gelen vatandaş, ekrandaki basit soruyu görünce 10 bin TL kazanmak için hemen telefona sarılıyor. Dolandırıcıların Tv'de verdği 0892 veya 0888 gibi numaralarla başlayan hatları arayan vatandaşlar uzun süre hatta bekletiliyor. Arayan bekledikçe sahtekarların cebi doluyor. Bir süre sonra vatandaş telefonu kapatıyor ve ay sonunda gelen faturayla  şoka uğruyor. Arama başına yüksek ücretler kesen 0888, 0890 ve 0892 ile başlayan numaralar yurtdışında oldukları için devletin müdahalesi de çok kısıtlı kalabiliyor. Ancak Turksat üzerinde yayın yapan  lisanssız bu kanalları devlet neden kapatmıyor? Sorusu da merak ediliyor. 

Tv kanallarında insanları kandıranlar sadece yarışmalarla dolandırmakla kalmıyor. Sahtekarlar, yarışmalar dışında "isim analizi" yalanıyla gelecekten haber verdiğini söyleyerek insanları 0888 ile başlayan numaralara yönlendiriyorlar. Öte yandan "replika telefonlar" yani kopya telefonları da orijinal telefon gibi  Tv üzerinden insanlara satmak dolandırıcıların başvurduğu bir başka yöntem. Bu dolandırıcılık yöntemleri dışında pek çok sahtekarlık yine lisanssız kanallarda yapılmakta.
Dolandırılan vatandaşlar en kısa zamanda kendilerine en yakın Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca Televizyonda her görülen şeye inanılmamasını öneriyoruz.
Kimse kimseye kolay bir şekilde para veremez ya da ucuz ürün satamaz bunun bilincinde olmakta son derece önemli. Unutulmaması gereken bir başka nokta ise  dolandırıcılar  paraya ihtiyacı olanları gözüne kıstırmakta. Tüm bunlara karşı dikkatli olmakta fayda var.

İşte insanları dolandıranların yayın yaptığı bazı TV kanalları:

Derya TV, Nehir TV, Yıldız Rize TV, Farklı TV, Kanal S, Son Hedef, 365 Tv, Evren TV, TV A, Medya TV, Maya TV, Gala TV, One Super TV, Star Shopping TV, Star Sinema TV, Şevval TV, Atlas TV, Dolunay TV, Berrak TV, Anadolu Yurdum TV, Civan TV, Smart TV Market, ANC TV, Outlet TV, HİT TV, Ritmix TV, Doğu TV, Mastika TV, One Best TV, Medyem 14 TV, Vizyon TV, Yeşil Vadi TV, A Cinema TV, Tosun TV, Animal Box TV, Tarz Moda TV, The West TV, Cinemax TV, Fight TV

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0