KPSS TERCİHLERİYLE 10 BİN PERSONEL ALINIMI YAPILACAK!

Çalışma Bakanlığı'ndan işsiz ve geçtiğimiz sene KPSS sınavına giren binlerce kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. Açıklamaya göre 10 bin 144 personel alımı yapılacak. Tercihler 22 Haziran'da başlayıp 1 Temmuz'da bitecek. Yerleşim yapılacak 137 kamu kuruluşu ve alım sayısı açıklandı.
Sınav
KPSS
Çalışma Bakanlığı'nın biraz önce yapmış olduğu yazılı açıklamaya göre gelecek ay içerisinde 10 bin personel alımı gerçekleşecek. Açıklamaya göre 2015 KPSS puanları dikkate alınarak alımlar yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre: 137 kamu kuruluşuna 10 bin 144 kişi alınacak. Ortaöğretim, lise ve üniversite düzeyinde yapılacak yerleştirmeler için adaylar önümüzdeki hafta çarşamba gününden itibaren tercih yapabilecek. Sonuçlar, tercihlerin bittiği 1 Temmuz'dan 3-5 gün sonra ÖSYM'nin sitesi üzerinden ilan edilecek.  Online olarak yapılacak tercihler iki farklı site üzerinden alınacak.

KPSS 2016 TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?


Bakanlığın sitesinde yer alan yazılı açıklamaya göre adaylar tercih işlemini 22 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında online olarak yapacak. Kpss 2016 tercihleri iki farklı site üzerinden yapılabilecek. Adaylar, www.turkiye.gov.tr veya www.dpb.gov.tr internet adresleri üzerinden ayrıntılı bilgiye ulaşıp, aynı zamanda bu adreslerden herhangi birinden de tercihlerini yapabilecekler.
Tercihler önümüzdeki hafta başlayıp 1 temmuz 2016'da da sona erecek. Kpss sonuçları ise bayramdan sonra açıklanacağı düşünülüyor.

KPSS TERCİHLERİYLE PERSONEL ALINACAK KURUMLAR


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada yer alan bilgiye göre 137 kamu kuruluşuna 10 bin 144 kişi yerleştirilecek. Personel alımının olacağı kurumlar ise şöyle sıralanmış:
"190 sayılı KHK'ya tabi kurumlar (Üniversiteler hariç) 7 bin 856 kişi, Üniversiteler 725 kişi, Mahalli İdareler 348 kişi, Kamu İktisadi Teşebbüsleri bin 208 kişi, Diğer 7 kişi"
Personelin hizmet sınıfına dağılımına göre ise şöyle:
"Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı 6 bin 162 kişi, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı bin 767 kişi, Teknik Hizmetler Sınıfı 825 kişi, Avukatlık Hizmetleri Sınıfı 150 kişi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı 32 kişi" olarak belirlenmiştir.

Tercihler boyunca tüm detayları ve önemli ipuçlarını sitemizden takip edebilirsiniz. Ayrıca tüm gelişmeler Facebook sayfamızdan da anlık olarak paylaşılmaktadır. Gelişmelerden haberdar olmak ve sorularınız için BURADAN sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0