Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone'dan paranızı almayı unutmayın!

Geçtiğimiz nisan ayında Maliye Bakanlığı üç büyük operatöre bir tebliğ yollamış ve faturasız hatlardan alınan OİV vergisi dahilindeki ücretlendirmelerin iadesini istemişti. Aradan geçen bir aylık süre sonrasında operatörler faturasız hat kullanıcılarına para iadesini yapmaya başladı.

Bedava internet

DİV İADESİ


Maliye Bakanlığı 6 Nisan 2016 tarihinde yayınladığı kararnameyle Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone'dan  faturasız hatlardan alınan OİV yani Özel İletişim Vergisi'nin %25'lik kısmının kullanıcıya ödenmesini talep etmişti. Operatörler, bir aylık çalışma sonrası hazırlıklarını tamamladı ve gerekli para iadeleri için harekete geçti. Her kullanıcıya farklı farklı ödemelerin yapılacağını belirten üç büyük operatör, iki yol ile ödemeleri gerçekleştirecek. Dileyen kullanıcıya cebe TL yüklemesi olarak ödemelerin gerçekleştirileceği gibi, dileyen kullanıcıya da banka hesabı yoluyla ödeme sağlanabilecek. Banka hesabına iade almayı isteyen faturasız hat kullanıcıları bu isteğini operatörüne 22 hazirana kadar bildirmesi gerekir. Bildirme işlemleri GSM operatörlerinin internet sitelerinde yapılmaktadır. 22 hazirana kadar işlem yapmayan kullanıcıların ödemesi cebe TL yüklemesi olarak yapılacak.

Turkcell, Turk Telekom Ve Vodafone'dan Nasıl Para İadesi Alınacak?


Bakanlığın kararından sonra operatörler gerekli işlemler için harekete geçti ve iadeler başladı. OİV iadeleri Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone aboneleri için  ayrı ayrı işleniyor olsa da iade işlemleri üç aşağı beş yukarı aynı olmaktadır. İade için üç büyük operatörün internet sitesi ve mobil uygulamaları kullanılabilir. Yukarda da belirttiğimiz gibi para iadesini banka hesabına isteyecek olan faturasız hat sahipleri bu talebini söz konusu operatörün web sitesinden Tc. Kimlik no ve hesap no bilgilerini önümüzdeki çarşamba gününe kadar bildirmek zorundadır. Herhangi bir işlem yapmayan kullanıcının hattına TL yüklemesi şeklinde ödemeler yapılacak.
Öte yandan faturalı hatlara bu iade işlemi yapılamayacak. ÖİV iadesi kapsamında faturasız hatlar dahil olup, ödemeler %25 şeklinde yapılacak. Üç operatör de bu kurallar çerçevesinde ödemelere başlamış durumda. Ayrıca iade miktarı kullanılan tarife veya pakete göre değişiklik gösterecek. İadeler her ay belli bir süre düzenli olarak yapılacak.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0