Çinliler Bunu da Yaptılar! İyi Karpuzu Seçen Uygulama

Gün geçmiyor ki Çinliler yeni birşey geliştirmesin. Sonunda bunu da yaptılar: karpuz seçiminde yardımcı olan  uygulama geliştirildi. Uygulama, karpuzun  sesini analiz edip "iyi karpuz" olup olmadığını anlayıp size bilgi veriyor.  Herkesi şaşırtan uygulama birçok kişinin ilgisini çekmiş durumda.

Ting Xi Gua
Ting Xi Gua


Çinlilerin yeni icatları pek çoğumuzun ilgisini çekmeyi başarabiliyor. Çinlilerin ilginç icatlarına bir yenisi daha eklendi. Çinli bir öğrencinin geliştirdiği  uygulamayla  artık çok daha kolay bir şekilde  en iyi karpuzu seçebilirsiniz. Pazarda, markette veya bakkalda karpuz tıklatmaya, karpuzu koklamaya veya karpuzu okşamaya son verecek uygulama kısa  sürede yoğun ilgi gördü. Uygulamayı geliştiren Çinli öğrenciye sorulan "bu uygulamayı geliştirmek nerden aklınıza geldi?" sorusuna öğrencinin yanıtı şu şekilde oldu:
"Mikroblog adlı sitede  yer alan tezgah  fotoğrafındaki  "karpuzu tıklatmaktan vazgeçin o sizinle konuşamaz" yazısı bana ilham verdi. " Çinli öğrencinin uygulaması şu an için sadece Çince dil desteğiyle kullanıma sunulmuş fakat geliştiricinin açıklamasına göre yakında İngilizce dil desteği de uygulamada yer alacak.

Peki Uygulama Nasıl iyi Karpuzu Seçiyor?

Karpuz
Karpuz seçme uygulaması


"Karpuzun iyisini seç" adındaki uygulama, çok kolay bir şekilde çalışıyor. Uygulama karpuzun sesini dinleyip çıkan sesi analiz ederek "iyi karpuz" olup olmadığını telefonunuzun ekranına yansıtabiliyor. Peki ama nasıl?
Uygulamayı karpuza yaklaştırıp "Başla" butonuna dokunuyoruz. Daha sonra karpuza tıklatarak uygulamanın sesi kaydetmesini sağlıyoruz. Uygulama topladığı veriyi analiz ederek bir puanlama yapıyor. Böylece "ben karpuzun iyisini seçerim. " deyip en kötü karpuzu seçenler başta olmak üzere birçok kişinin işi kolaylaşmış oluyor.  Basit bir mantıkla çalışan bu uygulamanın analizleri ne kadar doğru bilinmez fakat bizce uygulama karpuz seçiminde başarılı gibi durmuyor. Uygulamanın başarılı olup olmadığını ancak uygulamayı test ederek anlamak mümkün gibi görünüyor.

Henüz Çince olan uygulamayı indirip denemek isteyenler Türkçe "Karpuzun iyisini seç" anlamına gelen Ting Xi Guasöz öbeğiyle uygulama marketlerinde arama gerçekleştirip uygulamaya ulaşıp,  uygulamayı test edebilir.
Ayrıca uygulamanın tüm uygulama marketlerinde bulunmadığını belirtmemizde fayda var.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0