En İyi 5 Akıllı Telefon (Orta Segment) 2016

Dünya Mobil Kongresi (MWC 2016) ile birlikte tüm firmalar telefonlarını tanıtmış ve az bir süre sonrada o telefonları piyasaya sürmüştü.  Hal böyle oluncada herkes hangi telefonu alacağını bilemez hale geldi. Biz de orta segmentin en iyi telefonlarını bir listede topladık. Birçok kritere dayanarak hazırlanan en iyi orta segment telefonlar birçok kişinin beklentisini karşılayacaktır.

En iyi telefon
Orta Segmentin En İyi Telefonları

En İyi 800 TL - 1500 TL Arası Telefonlar


Akıllı telefon üreticilerinin çok oluşu, her yıl bir firmanın en az iki telefonu pazara sürmesi ve akıllı telefonların çeşitlilik göstermesi pek çok telefon alacak kişiyi karar veremez duruma sokabilmekte. Hal böyle olunca da yoğun bir araştırma başlıyor... Telefon alma süreci boyunca kafada yüzlerce soru birikmeye başlıyor.  En iyi telefon hangisi? En iyi orta segment telefon hangisi? Şarjı en iyi giden telefon hangisi? 1000 TL'm var hangi telefonu alayım? Gibi sayısız soruya yanıt arayan birçok kişi ya yanlış bilgiye denk gelebiliyor ya da sorulara yanıt bulana kadar telefonsuz kalabiliyor. Bu durumu yaşayan ve orta segment telefon alacakları büyük bir dertten kurtaran listemizde "en iyi orta segment telefonlar" aynı listede bir araya getirildi.  Ya da bir başka deyişle "en iyi 800 TL - 1200 TL arası telefonlar" bu listede incelendi. En iyi orta segment telefonlar listemizi hazırlarken pek çok kriteri göz önünde bulundurduk. Telefonların kullanıcı yorumları, telefonların çıkış tarihleri ve en çok özelliği kullanıcıya sunan telefon kriterlerinin yanı sıra şu kriterlere uygun  telefonları seçmeye gayret gösterdik:
* Şarjı en çok giden telefon
* En son teknolojiyi kullanan telefon
* Wifi gücü, oyun performansı ve ekran kalitesi en iyi olan telefon
* En iyi kamera performansına sahip olan telefon
* En iyi tasarıma ve işlemci gücüne sahip telefon. 

Bu kısa bilgilendirme sonrası hadi gelin şimdi o listemize göz atalım.

En iyi 5 akıllı telefon videosu için tıklayın

5- Sony Xperia M5

En iyi telefonlar
Sony Xperia M5


şık tasarımıyla hemen dikkatleri üzerine çeken Sony M5, listemizin beşinci sırasında olmasının sebebi: pek çok yazılım hatasıyla kullanıcıya sunulmasıdır. 2600 mhA piliyle sizi gün sonuna kadar götüren Sony Xperia M5, MTK'nın işlemcisinden gücünü alıyor. Öte yandan Xperia M5, 13 megapiksellik ön ve 21.5 megapiksellik muhteşem kamerasıyla da dikkat çekiyor. 3 GB RAM ile gelen Sony M5 16 GB'lık depolama alanıyla kullanıcısını hayal kırıklığına uğratabilir. Şu aralar herkesin aradığı özelliklerden olan 4.5G teknolojisi de yine cihazda mevcut. Ayrıca Sony M5, Android 5 1.1 ile gelmektedir. Xperia M5'in çok yakında Android 6.0 sürümünü de alacağı   Sony Mobile tarafından açıklandı.    Bu güncellemeyle şu an kullanıcıların canını sıkan yazılım hataları da çözülebilir. Sony M5'in kullanıcı yorumlarına göz attığımızda ise pek çok kişi Sony M5'te yazılım hatalarından kaynaklı olarak Wifi  bağlantısının sık sık kesildiğini ve de kasma donmanın çok olduğunu belirtmekte. Listemizi hazırladığımız tarih itibariyle Sony M5 1200 TL'ye bulunabilir.


4- LG G3

LG G3


bir zamanlar "amiral gemisi" olan LG G3, sırasıyla çıkan LG G4, LG V10  ve LG G5 ile birlikte fiyatı bayağı düşmüş durumda. Şu sıralar "orta segmentte" dikkat çeken LG G3 eski bir cihaz olsa da pek çok yeni çıkan telefondan daha iyi özelliklere sahip. Android 5.1 sürümüyle güncellenen LG G3, geçtiğimiz hafta  Android  6.0 sürümüne de aldı. 2K ekranı, 13 megapiksellik kamerasıyla dikkat çeken LG G3'ün pili ise 3000 mhA değerindedir. Öte yandan  cihaz, snapDragon 801 işlemciden gücünü almaktadır. Bu işlemci yüzünden telefonun ısınma problemi yaşadığını da belirtmek gerek. Pek çok kullanıcının olumlu yorumlar yaptığı LG G3 listeyi hazırladığımız tarih itibariyle 1100 TL civarında bir fiyata sahip. Telefon 32 GB'lık depolama alanıyla da bellek konusunda sorun yaşatmayacaktır. Ayrıca cihaz 3 GB RAM'e sahip.


3- General Mobile GM 5 Plus

En iyi telefonlar
General Mobile GM 5 Plus


8 çekirdekli Snapdragon işlemciyle gelen GeneralMobile GM 5 Plus'ın  ekranı  5.5 inç olarak belirlenmiş. Yine ekranla alakalı olan bir   özellik iseGM 5 Plus'ın full HD 1080p ekran özelliğine sahip olmasıdır. Hızlı işlemcisiyle dikkat çeken GM 5 Plus 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanıyla kullanıcıya sunulmuş durumda.  Öte yandan GM 5 Plus Android6.1 işletim sistemiyle gelen nadir telefonlar arasında yer almaktadır. Bunun sebebiyse "Android One" platformunda yer almasıdır.  Ayrıca telefon Android'in son sürümü olan 7.0'ı da alacak olan ilk telefonlardan.
Birçok kullanıcının şarj sıkıntısını da bir nebze çözecek olan GM 5 Plus'ın pili ise 3100 mhA değerindedir. Tüm bunların yanı sıra GM 5 plus'ın kamerası ise şu özelliklere sahip:
GM 5 Plus 13 megapiksellik çift ton flaşlı  arka kameranın yanı sıra yine 13 megapiksellik flaş destekli bir ön kameraya da sahiptir
Tüm bunların yanı sıra GM 5 Plus, yeni piyasaya sürüldüğü için fiyatı 999 TL olarak belirlenmiştir. Öte taraftan GM 5 Plus'ın şarj probleminin olduğu yönünde yorumların yapıldığını da söylememizde fayda var.

2- Türk Telekom TT175

En iyi telefonlar
Türk Telekom TT175


Bir operatör  telefonu olarak karşımıza çıkan TT175, kullanıcıya sunulmuş en güzel özellikli telefon ve yine en uygun fiyatlı cihaz olarak listemizde kendine ikinci sırada yer buldu. Türk Telekom'un geçtiğimiz ay satışa sunduğu TT175 3000 mhA'lik piliyle aynı fiyata sahip olan pek çok telefonu geride bırakıyor. Ayrıca "parmak izi" teknolojisine sahip olan telefon full HD bir ekranla geliyor. Kamera konusunda biraz başarısız olan TT175 MTK'nın 6553 işlemcisiyle kullanıcıya sunulmuş durumda.  TT175, tasarımıyla yine hemen dikkat çekiyor. Listemizin ikinci sırasında yer alan Türk Telekom TT175, listenin yayınlandığı tarih itibariyle 850 TL'ye yakın bir fiyatla satışta.


1-Lenovo Vibe P1

En iyi telefon 20216
Lenovo Vibe P1


"En İyi 5 orta segment    telefonu" listemizde bir numarada yer alan Lenovo Vibe P1,  kullanıcıya sunulan özellikleriyle tüm dikkatleri üzerine çekmiş durumda. 5000 mhA piliyle çok konuşulan Lenovo'nun en iyi telefonlarından olan Vibe P1, full HD ekranıyla, hızlı parmak iziyle ve 32 GB'lik depolama alanıyla da yine oldukça başarılı bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan cihaz geçtiğimiz haftalarda Android 6.01 sürümünü de alarak en güncel Android sürümünü kullanıcıya sunuyor. Kamerasına göz attığımızda ise  yine tatmin eden bir kamera ile sunulduğunu görüyoruz. Kamera değerleri ise: 5 megapiksel ön ve 13 megapiksellik çift tonlu arka kamera olarak karşımıza çıkıyor. Lenovo Vibe P1 kullanıcı yorumlarını incelediğimizde pek çok kişinin olumlu yorum yaptığını ve Lenovo'nun çok hızlı yazılım güncelemesi sunduğunu belirtiyor. Lenovo Vibe P1, alınası cihazlar arasında dikkat çeken başarılı bir telefon. Listemizin yayınlandığı tarih itibariyle listemizin bir numarasında yer alan Lenovo Vibe P1'in fiyatı 1150 ile 1200 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Lenovo P1 kullanıcı yorumları için tıklayın

Peki siz hangi telefonu tercih edersiniz? Ve neden? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın

Paylaş

WhatsApp Telegram

8 Yorum:

  1. Tuğba Şener5/25/2016

    Merhaba ben bir telefon almak istiyorum orta segment için en iyi telefon hangisi?

    YanıtlaSil
  2. Adsız5/25/2016

    2016nın En iyi telefonları bir araya getirmişsiniz evet güzel ama G8 nerde? O telefon çok iyi

    YanıtlaSil
  3. Tuğba Şener5/25/2016

    Merhaba ben bir telefon almak istiyorum orta segment için en iyi telefon hangisi?

    YanıtlaSil
  4. yılmaz5/25/2016

    Sony M5 hakettiği yerde. Lenovo p1 çok iyi ve ben az kalsın m5 alıyordum. Lenovo p1 tavsiye edilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. m5 daha i,yi bnm abimde var kirlendiğinde yıkanabilir

      Sil
  5. Adsız5/29/2016

    gm 5 plus ön kamerası 13 mp

    YanıtlaSil
  6. tt175 orta segmentte en kötü telefonlardan biridir sakın bu yazılanları dikkate almayın

    YanıtlaSil
  7. Adsız3/04/2017

    lenovadan uzuk durun 6 ayda 3 kez gönderdik garantiye en sonunda para iade aldık. ses sorunu oldu en sonunda batarya ısındı ve tel tamamen kapandı..

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0