TEOG'a Girecek Öğrencilere Tavsiyeler (videolu)

Temel Eğitimden Ortaöğretime Giriş (TEOG) sınavının yapılmasına az bir süre kaldı.  Öte yandan uzmanlar ve TEOG şampiyonları da TEOG'a gireceklere tavsiyelerde bulundu. Peki nedir bu tavsiyeler? Ve TEOG sınavı ne zaman yapılacak

Teog resim
TEOG SINAVI

TEOG SINAVI NE ZAMAN OLACAK?

Geçtiğimiz dönem ilki yapılan TEOG sınavının ikincisi ve son bölümü de bu ay yapılacak. Sınava az bir süre kala öğrencileri de bir heyecan sardı. Öğrenciler, çalışmalarının boşa gitmemesi için büyük çaba sarfedecek ve hayalindeki okula gitmeye çalışacak. Peki iyi bir puan alabilmek için ne yapmak gerek? Uzmanlardan ve TEOG birincileri konu hakkında adaylara çok önemli tavsiyelerde bulundu. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (Meb)  sınav takvimine göre Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı 27- 28 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak.
Adaylar kendi okullarında sınava girecekler.

TEOG SINAVINA GİRECEKLERE TAVSİYELER

Daha önce Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına giren öğrenciler ve uzmanlar, TEOG'a gireceklere önemli tavsiyelerde bulundu. Daha iyi bir puan almak ve iyi bir liseye yerleşmek isteyen öğrencilerin bu tavsiyeleri dikkate almaları son derece önemli olduğunu belirtmekte fayda var.
Haberimizin içinde yer alan videoda da önemli tavsiyeler TEOG'a gireceklere faydalı olacaktır.

Bazı tavsiyelerin olduğu videomuzun yanı sıra TEOG'a girecek öğrencilere yine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına giren ve birinci olan öğrencilerden çok önemli tavsiyeler  de şu şekildedir: Çok çalışmak başarı getirmez diyen TEOG birincileri şu tavsiye de bulunuyor: "Çok çalısmaktansa  düzenli ve az çalışmak daha çok başarı getirir." Öte yandan sadece ders çalışmak yerine etkinliklere katılmakta başarıyı ve motivasyonu artırır diyen TEOG birincileri, Programlı çalışmanın da çok önemli olduğunu vurguladılar. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına girecek öğrencilerin bu tavsiyeleri dikkate almaları kendilerine büyük bir artı olarak dönecektir.

Ayrıca "Sınav heyecanı nasıl yenilir? Başlıklı yazımızda da sınavda heyecanlanan öğrencilere yine yol gösterecek. O yazıyı okumak için BURAYA TIKLAYIN

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) birincilerinin tavsiyelerinin yanı sıra aşağıdaki videodan da faydalanabilirsiniz.


Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı ne zaman açıklanacak? TEOG sonuçları, TEOG soruları, TEOG ne zaman açıklanacak? ve TEOG tercihleri gibi tüm merak ettiğiniz konularda Webmgon'dan anından bilgi alabilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0