LYS'ye Çalışamıyorum Diyenler Asıl Sınav Şimdi Başlıyor!

Üniversiteye girişin son basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için adaylara yol gösterecek bu yazıda, adaylara LYS'ye etkili çalışma ipuçlarının yanı sıra  "LYS Edebiyat" bölümü gibi zor bölümlerde nasıl daha iyi çalışılır konusunda  öneriler bulunmaktadır. Öte yandan yaz aylarında sınavlara çalışmanın zorluğu ve  LYS'ye çalışmayı kolaylaştıran tavsiyeler de yazıda yer almaktadır.


Lys
LYS'ye Çalışamıyorum Diyenlere Öneriler


YGS bitti ve birçok aday rahat bir nefes aldı. Hatta bazı öğrenciler YGS'den sonra çalışamamaktan şikayetçi. Peki bu durumdan nasıl kurtuluruz? Yada bir başka deyişle LYS'ye yaz aylarında nasıl çalışılır? YGS'ye çalışmak oldukça kolaydı çünkü: YGS ilk sınav olmasıyla ve sonbahar- kış mevsimine denk geldiğinden dolayı rahat çalışıldı. Ama LYS öyle değil: LYS, havaların güzel olduğu, tatilin yaklaştığı ve herkesin kendini dışarıya attığı bir zamana denk geldi. Yine YGS tüm enerjiyi emdi LYS'ye birşey bırakmadı. Hal böyle olunca LYS'ye çalışmak güç oldu. Peki nasıl LYS'ye çalışılır?

LYS"YE ÇALIŞAMIYORUM DİYENLERE TAVSİYELER


Elbette YGS'ye çalışıldığı kadar LYS için de  bir çalışma performansı kendinizden beklemeyin. Ama elinizden geldiği kadar da LYS'ye çok çalışın. Hatta kendinizi çok zorlayın. Çünkü "asıl sınav şindi başlıyor! Artık sadece LYS konularını öğrenmekle veya LYS testlerinde iyi bir sonuç çıkarmakla başetmeyeceksiniz. Artık güzel havalara karşı direnmeye uğraşacaksınız... LYS'ye iyi çalışmanın en önemli yolu kendimizi zorlamaktır. Diğer yollar ise şu şekilde sıralanabilir:
* Çalışma masanızı pencereye yakın tutun ve mümkün olduğunca pencere açık kalsın
* Ara sıra dışarda çalışmakta yine LYS'ye çalışmanızı olumlu yönde etkileyecektir.
* Sadece LYS'ye yaz aylarında çalışamayan siz değilsiniz birçok üniversite adayı bu konuda şikayet ediyor. Bu olumsuzluğu değerlendirerek LYS'den iyi bir sonuç alabilirsinız.

LYS Konularını Kolay Öğrenmenizi Sağlayacak Tüyolar


LYS'ye çalışamayanlar için yukarda saydığımız önerilerin yanı sıra pek çok LYS'ye girecek öğrenci LYS konularının zorluğundan şikayetçi. Bu konuda yapılabilecekler elbette her aday ve her LYS dersi için değişkenlik göstermektedir. Fakat yine de pek çok LYS öğrencisinin işine yarayacak öneriler aşağıda sıralanmıştır.
LYS çalışma planı veya LYS çalışma programınıza bunları da ekleyebilirsiniz.
* Çalışacağınız konu hakkında YouTube'da çok faydalı videolar sizi bekliyor.
* LYS edebiyat için eser- yazar konusunu öyküleştiren video ve kaynaklardan çalışmanız oldukça sizlere fayda sağlayacaktır.
* Dışarıda olduğunuz zamanlarda bazı konuları sesli olarak dinlemeniz hem size vakit kazandırır hem de konuyu daha iyi kavramanızı sağlar. Bunun için ya konuyu kendi sesinizle kaydedin ya da konu hakkında ki videoyu mp3 formatına çevirin.
* Yine LYS Edebiyat konularını (özellikle de yazarlar ve eserleri)  kendiniz hatırlayabileceğiniz şekilde kodlayın ve hikayeleştirin. Böylece daha kolay hatırlanması mümkün olmaktadır.

Google, üniversiteye hazırlananlar  için harika bir tercih sistemi geliştirdi detaylar yakında burada.

Başbakanlık bursu ve diğer tüm burs duyuru, haberleri Webmgon'da sizleri bekliyor.

Webmgon'u sosyal medyada takip ederek sizleri ilgilendiren "eğitim haberleri" ve diğer tüm konularda anında bilgi sahibi olabilirsiniz.
FACEBOOK
TWİTTER

Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0