Korktuğu Başına Gelen Adam: Cahit Sıtkı

Cahit Sıtkı Tarancı, herkesin kendisi hakkında en az bir iki şey bildiğı şair... Ve yine herkesin bildiği üzere erken yaşta hayatını kaybetmiş bir insan. Aslında şunu demek hiçte yanlış olmaz: Cahit Sıtkı Tarancı'nın korktuğu başına çok erkenbir sürede gelmişti. Peki Cahit Sıtkı Tarancı neyden mi korkuyordu? Tabiki "ölüm" bununla alakalı olarak çok şiir kaleme almış bir isim. Fakat birçok insan onu ölüme dair eserleriyle tanıyor ama aslında o başka konularda da çok çok güzel şiirler kaleme almıştır.
Cahit Sıtkı Tarancı

O, Diyarbakır'da dünyaya geldi. Lise yıllarında şiir yazmaya başlayan Cahit Sıtkı Tarancı sadece "Yaş Otuz Beş" ve "Memleket İsterim" adlı iki şiiryle bilinir. Ama bu iki şiirden çok daha güzel bir şiiri daha var: o da: "Desem Ki" adlı eseridir. O kadar güzel... O kadar yalın bir şiirki insanı hemen içine çekiyor. Aşk ve ölüm temalı bu şiir az bilinen ve de oldukça güzel olmasıyla dikkat çekiyor. Şair birçok şiirinde olduğu gibi Desem Ki şiirinde de ölüm temasına yer veriyor. Fakat şiirde aşk daha çok ön planda olduğunu görüyoruz. Öte yandan şiirde kullanılan dilin sade oluşu da eserin bir başka güzelliği.



Popüler olan  "Yaş Otuz Beş" adlı şiirinde Cahit Sıtkı Tarancı'nın korktuğu tema olan ölüm herkes tarafından bilindiği üzere islenmiştir. Ve tuhaftır ki bu şiirden  bir süre sonra Cahit Sıtkı Tarancı hayatını kaybediyor. O nedenle ben şu tabiri kullanmakta sakınca görmüyorum: "Korktuğu başına gelen adam: Cahit Sıtkı Tarancı

Mazlum Günhan'ı sosyal medyada takip edebilirsiniz.
FACEBOOK
TWİTTER
İNSTAGRAM
YOUTUBE

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0