Casper Ürünlerini Kullanmıyorum Artık!

Türkiye'nin sayılı bilgisayar ve akıllı tablet, telefon üreticilerinden olan Casper'ın her geçen gün kalitesizleşmesi gerçekten hem sinir bozuyor hem de artık göze batıyor. İnsan merak ediyor acaba Casper bu duruma ne zaman dur diyecek? Şimdi gelin Casper'ın gün geçtikçe nasıl kalitesiz bir hale geldiğinin detaylarına bakalım.
Casper şikayet
Casper

Bundan tam 25 yıl önce yani 1991'de dört girişimcı tarafından Casper Bilgisayar şirketi kuruldu. Ve tabi o zaman için Türkiye'nin ilk bilgisayar üreticisi olarak faliyet gösterdi.  Her geçen gün yeniliklere imza attı ve başarısıyla da hep konuşuldu.... Öyle böyle 2009 yılına gelindi. O yıl Avrupa'nın ve Orta  Doğu'nun en büyük bilgisayar üretim tesisi biri Casper tarafından kuruldu. Elbette bu baştada belirttiğim gibi Casper'ın yenilikçi ruhunun bir göstergesiydi. Aslında sadece Casper için değil, ülkemiz için de bu önemli bir gelişme sayılırdı.

2009'dan sonra şahsen Casper'da bir gelişme göremedim. Ha şunu diyebilirsiniz: "Casper akıllı telefon ve tablet pazarına girdi." Evet Casper bunu yaptı fakat eline yüzüne bulaştırdı demek pekte yanlış olmaz. Nedenine yavaş yavaş bakalım.

Casper "Via" adı altında hem tablet hem telefon üreterek mobil pazara adım attı. Sevindirici olan bu durum daha sonraları Casper kullanıcıları için çok can sıkıcı bir durum haline geldi.  Casper'ın tabletleri ve telefonları bayağı sorunlu çıktı. En bilinen sorunların başında da Wi-Fi bağlanmama sorunu gelmekte idi. İdi diyorum çünkü çözüldümü inanın bilemiyorum. Tabi bu ve buna benzer sorunları yaşayan Casper kullanıcıları Casper'la iletişime geçti fakat herhangi bir yanıt bulamadı. Bunlardan biri de bendim. Kullanmış olduğum Casper Via  V7 tablet bayağı sorunları olan bir tabletti. En çok beni çileden çıkaran sorunlar şunlardı:
- Power tuşunun çalışmaması
- Wifi'ya bağlanma sorunu
- tabletin kendi kendine kapanması v.s
Defalarca bu sorunlar için tableti garantiye yolladım ve inanmayacaksınız belki ama hep su denildi: "Cihaz incelenmiş olup, herhangi bir sorunla karşılaşılmadı."
Yani ben yalan söylüyormuşum. Yani bir yerlerimden uyduruyormuşum...

Tabletin garanti süresi bitene kadar hep Casper'a cihazı yolladım. En son garanti süresi bitince tableti kırıp attım.
Tabi kendime şu soruyu soramadan edemedim: "Acaba sorun bende mi!" daha sonra araştırdım ki birçok insan Casper'dan şikayetçiymiş. Casper'in sosyal medya hesaplarını incelediğimde ise Casper'a küfür, hakaret edenlerin hatdi hesabı yok.

Ve uzun lafın kısası ben Casper firmasından soğudum. İlgisiz, problemli bir firmayla işim olmaz bundan böyle. Artık Casper Bilgisayar'dan bir kulaklık bile almam. Yerli malı kullanmanın yanlısı olan biri olarak Casper aldım fakat Casper bana iyi bir ders verdi...
Casper'a tavsiyem 25. Yıla özel telefon çıkaracaklarına  kaliteyi artırsınlar.

Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0