YGS Sonuçları Açıklandı Mı? YGS Sonuçları ÖSYM 2016

13 Mart'ta yapılmış olan YGS sınavının sonuçlarını dört gözle takip eden, her an ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekleyen üniversite adaylarının heyecanı gittikçe artıyor. Peki YGS sonuçları açıklandı mı? Veya YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
Lys ygs
YGS sonuçları 2016

Üniversite giris sınavlarının ilk basamağı olan YGS, 13 Mart 2016'da yapılmış ve hemen o gün YGS soruları ÖSYM tarafından osym.gov.tr adresi üzerinden yayınlanmıştı. Adaylar hatırladığı kadarıyla sorulara bakarak kaç net yaptığını incelemeye çalışmıştı. Bir yandan da her an ÖSYM'den gelecek yeni bir açıklamaya dikkat kesilmiş durumda. Peki YGS sonuçları açıklandı mı? Veya YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YGS SONUÇLARI 25 MART'TAN ÖNCE AÇIKLANABİLİR!


ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan bilgiye göre YGS sonuçları 25 Mart 2016 Cuma günü  açıklanacak. Fakat genel olarak ÖSYM'nin  öğrencilere yaptığı sürprizlerden hareket edildiğinde YGS sonuçlarının açıklanacaği tarihten bir veya iki gün önce açıklandığı görülüyor. Bu bilgiler doğrultusunda YGS 2016 sınav sonuçları bugün (çarşamba)  gece yarısı veya yarın gün içerisinde açıklanması muhtemel. Bu nedenle adayların gözü kulağı ÖSYM'de olması tavsiye edilir. Yine adaylar sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden YGS sonuçlarını takip edip, öğrenebilir. Ayrıca Webmgon'dan da anlık olarak bilgi alabilirsiniz.
LYS İçin tavsiye ve bilgiler yakında burada olacak Webmgon'u sosyal medya hesaplarında takip ederek haberdar olabilirsiniz.

Bugün saat 00'da veya yarın gün içinde sonuçlarının açıklanması beklenen YGS'den 180 puan alamayan adaylar üniversite giriş sınavlarının ikinci basamağı olan herhangi bir LYS sınavına giremeyecektir. 180 puan alamayan adaylar ancak ön lisans (2 yıllık) bölümleri tercih edebilecekler. Aksi takdirde ancak tekrar seneye sınava girmesi gerekmektedir.
YGS sonuçları açıklandığında 180 puan ve üzeri alan adaylar da Haziran ayında yapılacak olan LYS sınavlarına katılabileceklerdir. Yine 180 puan ve üstü alan adaylar LYS'ye girmeden de YGS puanlarıyla tercih yapabilecekler.
Daha fazla bilgi almak isteyen adayların ÖSYM'nin resmi web sitesi olan osym.gov.tr adresini ziyaret edip YGS - LYS klavusunu incelemeleri tavsiye edilir.

LYS SINAVLARINA GİRECEKLER DİKKAT!


"YGS bir geçsin LYS çok kolay." cümlesi sizi YGS'de belki mutive etti fakat bu cümle, çok yanlış bir cümle asıl şimdi sınav başlıyor! Neden mi? Çok sebebi var örneğin: yaz gelmesi veya YGS'nin tüm enerjinizi emmiş olması...
LYS için altın değerindeki tavsiyelerimiz için webmıon.com u takipte kalın. Webmgon'u Facebook ve Twitter'da takip ederek konu hakkında ve daha fazlası için haberdar olabilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0