Türkiye'den Reenkarnasyon Hikayeleri

5 yıl sonra öleceksiniz! Ama üzülmeyin. Ne olacak bana? Diye sormayın. Öldükten sonra hemen sizi tekrar dünyaya gönderecekler. Ve yine merak etmeyin ilk yaşamınızda olduğu gibi büyük sorunlarla başa çıkmayacaksınız. Çünkü: ikinci yaşamınızda istediğiniz hayatı yaşayacaksınız. Size bu cümleleri kuran birini bir düşünün...
Türkiye deReenkarnasyon
Reenkarnasyon Hikayeleri
Belki de o cümleleri okurken bile  söylenenler hoşunuza gitmiştir. Elbette bu durum gayet normal: size sonsuza kadar dünyada kalacağınız ve her tekrar dünyaya gelişinizde ise daha mutlu, dağa iyi bir hayat sürdüreceğiniz vadediliyor. İste tam da reenkarnasyonun çıkış noktası burasıdır. Yani reenkarnasyonun olayı vadetmektir. Peki kim nasıl bir hayatı kime vadediyor?

Daha önce burada reenkarnasyon nedir? Reenkarnasyon gerçekten var mı? Başlıklı bir yazı yayınlamıştık o yazımızda reenkarnasyonu genel hatlarını incelemiş ve bazı örnekler de paylaşmıştık. Daha önceden de o yazımızda bahsettiğimiz üzere reenkarnasyon ilk olarak Hinduizim ve Karnaizim dinlerinde ortaya çıkmıştır. Daha sonraları da Budizim ve diğer dinlerde kendini yavaş yavaş göstermiştir. Öte yandan bu dinlerin varlık gösterdiği coğrafyalar (Uzak Doğu, Hindistan v.s) genel itibariyle yoksul, 3. Dünya ülkesi ve mutsuz insanların çok olduğu bu ülkeler, bilindiği üzere sümürgeci devletler tarafından (ingiltere, Fransa, Almanya v.b)  bir yandan sümürülüp bir yandan da yönetilirken insanları dizginlemek için çalışmalar yürütülüyordu. Bu çalışmalar sonucu insanları kandırmanın bir yolu bulunmuştu. O da: reenkarnasyon idi. Bir yol bulunmuştu diyoruz ama aslında birden fazla yol bulunmuştu reenkarnasyon da o yollardan biridir. Tabi bu sayede insanlar kolaylıkla sümürüldü. Aslında bu çokta zor olmadı çünkü: bu dinler: Hinduizim. Karnaizim v.b dinler, reenkarnasyona uygun olan dinler bu yüzden reenkarnasyon hikayesinin tutmama gibi bir durumu söz konusu değildi.

Türkiye de Reenkarnasyon
Karnaizim
Ölümden sonra hayat 
Belki şaşırabilirsiniz ama Türkiye' de reenkarnasyona inananların sayısı bir hayli fazla. Türkiye de reenkarnasyona inananlar gerçekten şaşırtıcı bir durum. Çünkü: Türkiye'de ki insanların %99'u Müslüman. İslam dininde  reenkarnasyon inancı kesin bir dille rededilir. Öte yandan İslam da ahiret inancı söz konusu olduğu için, bireyin ölüp tekrar tekrar dünyaya gelme durumu kabul edilemez. Hatta reenkarnasyon inanışı olan Müslüman bireylerin inancı zedelenmiş olabilir. İslam da durum böyleyken Türkiye de bu inanışı benimseyen Müslüman olması elbette şaşırtıcı gelmekte. Türkiye de reenkarnasyona inananların sayısı az da olsa dünyada konuşulacak türden Türkiye'den çıkma hikayeler de mevcuttur.

Türkiye'de ki Reenkarnasyon Hikayeleri

Türkiye'de de gerçekten çok ilginç  hikayeler var. Bu reenkarnasyon hikayelerini okuyunca çok şaşırabilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle üç Türk reenkarnasyon hikayesini paylaşacağız. Ayrıca bu üç hikayeden biri de dünyanın en ünlü 20 reenkarnasyon örneği olduğunu belirtmemizde fayda var. Bu 20 reenkarnasyon hikayesi içinde yer alan Türkiye'de yaşanan öyküyü en sona sakladık.

İşte o hikayeler:

Oğlum Eski Yaşamında Bir Kaptan'imiş.

Geçtiğimiz günlerde reenkarnasyon üzerine tartışılan bir televizyon programına katılan Ayşe adındaki kadın canlı yayında oğlunun daha önce yaşamış olan ve İspanyolca bilen bir gemi kaptanı olduğunu ileri sürerek dünyaya ikinci kez  geldiğini ıfade etti. Ayşe adında ki kişi, oğlunun 3 yaşından beri eski yaşamında bir kaptan olduğunu defalarca dile getirdiğini, 1 yaşından beri de akıcı olarak konuştuğunu ileri sürdü. Öte yandan bir raslantı sonucu oğlunun İspanya da okumaya gittiğini ve orada anadili gibi İspanyolca konuştuğunu belirterek bu durum üzerine hocasının kendisine bir mektup yolladığını idda etti.

Ben Barış Manço'yum!

2007 yılında Türkiye'de gündeme oturan 11 yaşındaki bir çocuk, Barış Manço sevenleri ve tüm Türkiye'yi  ekranlara kitlemişti. 11 yaşındaki çocuk, ben Barış Mançoyum diyerek dikkatleri üzerine çekmiş, hatta Barış Manço'nun tüm hayatını bilerek (özel yaşamı bile) iyice olayı ilginç bir hale getirmişti. Yurtdısından gelen Barış adında ki çocuk, İstanbul'a ilk kez gelmesine rağmen Barış Manço'nun evini hiç bir yardım alamadan bulmuştu. Daha sonra ne olduysa o çocuk ortadan kayboldu veya unutuldu...

Kürekli katili aradılar

Ekber’de yaşayan Mehmet Bekler, 40’lı yıllarda dünyaya geldi. Un değirmeninde çalışan Bekler 1965’ten bir gün bir müşterisiyle kavga etti ve müşterinin kafasına bir kürekle vurmasıyla hayatını kaybetti. Kısa bir süre sonra yakınlardaki bir köydeki hamile bir kadın rüyasında genç bir adam gördü adam “kafama kürekle vurdular ve ben öldüm. Seninle kalmak istiyorum başkasıyla değil” dedi. Kadın Süleyman isminde bir çocuk dünyaya getirdi. Bebeğin kafasında bir yara izi bulunuyordu. Çocuk konuşmaya başladığı andan itibaren eski yaşamından anıları anlatmaya ve isminin Mehmet olduğunu söylemeye başladı. Sonunda Mehmet’in ailesi de bu duruma inandı. Küçük çocuk anılarına o kadar güveniyordu ki Mehmet’i öldüren köylüyü öldürmek için babasının silahını bile istemişti. 

Peki Bu İnsanlar Yalan Mı Söylüyor?

Reenkarnasyon hikayeleri tamamen   yalan demek elbette doğru olmaz. Ama reenkarnasyonun olmadığını ve bu reenkarnasyon hikayelerinin  gerçek olmadığını söylemek mümkün. Bu insanlarda psikolojide ki durumu şöyle açıklanmaktadır:
bazı insanlar diğer insanlardan farklı olarak tek kişılik yerine çoklu kisilik durumuna sahip oluyor. Bu psikolojik bir rahatsızlıktır. işte reenkarnasyon hikayelerinin temeli de buna dayanıyor. En azından bilimsel açıklaması budur. Müslümanlığa  göre de reenkarnasyon, tamamen yalan ve uydurmadır. reenkarnasyona inanan bireyler, yani daha doğrusu reenkarnasyona inanan Müslümanların yanlış bir düşüncede olduğu Kur'an da ifade edilmektedir. İslam inanısına göre ahiret inancı yani öbür dünya diye bir şey söz konusudur. Bu nedenle reenkarnasyonluk ve müslümanlık tamamen zıttır.

Paylaş

WhatsApp Telegram

2 Yorum:

  1. Adsız6/29/2016

    Bazı reenkarnasyon hikâyeleri var. İlgilenirseniz.

    http://www.angelfire.com/ri2/ruhiselman/rs07.html

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0