Mazlum Günhan: Tahtaya En Çok Adı Yazılan Öğrenciydim

Ayşenur Yıldırım'ın bu haftaki konuğu webmgon.com'un editörü Mazlum Günhan idi. İşte o röportaj

Mazlum Gunhan
Mazlum Günhan

Bu haftaki konuğumuz Mazlum Günhan idi. Kendisiyle çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Ve bu arada Mazlum Günhan, tanıyıp tanıyabileceğiniz ilginç karakterli nadir insanlardan. Hadi gelin Mazlum Günhan'ı yakından tanıyalım. 

Ayşenur Yıldırım:
Mazlum, bize biraz kendinden bahseder misin? Kimdir Mazlum Günhan?

Mazlum Günhan: 
Selçuk Üniversitesi Radyo Tv Ve Sinema Bölümü'nde okuyorum. Ayrıca RadyoAktif Show adında bir radyo programı sunuyorum. Öte yandan bir TV kanalının haber biriminde  stajer olmaya çalışıyorum! Tabi televizyon ile radyo arasında benim için çok büyük bir fark var. O da şudur: ben radyoya aşığım...  "Gerçek aşk ulaşılmaz olandır." derler ya benim radyo ile aramdaki de böyle birşeydi. Doğup büyüdüğüm Ağrı'da radyo dinlemeye hasret olduğum zamanlarda radyoyu platonik olarak seviyordum. Sonra hayallerim Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesine kaçınca bende peşinde koştum, ve orada yavaş yavaş radyoya yaklaştım.

Ayşenur Yıldırım:
Peki radyocu olmaya nasıl karar verdin?

Mazlum Günhan:
Aslında ben İlkokuldan beri radyocu olacağımın mesajlarını vermeye başlamıştım. Çünkü: o gıcık sınıf başkanlarının tahtaya ismini en çok  yazdığı yaramaz öğrencilerdendim. Sonra evdeki uydu üzerinde radyo dinlerken ben niye radyo programı yapmıyorum ki? diye kendime sordum. Ve en sonunda kendi cep telefonumda radyo kayıtları yapıp Murat adındaki arkadaşıma zorla dinletirken kendimi gerçek mikrofonun başında buldum.

Ayşenur Yıldırım:
Radyo dışında neler yapar Mazlum Günhan?

Mazlum Günhan:
Ben bir yandan da yazmayı çok seviyorum. Gerçekten yazarken kendimi özgür ve de mutlu hissediyorum. O nedenle bir kitap projem de var zaman buldukça onunla uğraşıyorum. Yine  bir yandan da senaryo ile ilgileniyorum. Yani Radyo TV Ve Sinema Bölümü'nün Sinema'sını da senaryo sayesinde bırakmiyorum. Yazarlık dışında birde Hasan adlı yakın bir arkadaşımın bulaştırdığı felsefeyle uğraşıyorum biraz.  Radyoculuk, televizyonculuk ve yazarlık dışında farklı bir dünya olan ve çok yakında televizyonu bitireceğine inandığım  YouTube'a video üretip, YouTube'u anlamaya çalışıyorum.

Ayşenur Yıldırım:
Yazarlık demişken senin şu "Sevdiklerinden Önce Ölmeyi İsteyeceksin" şiirini biraz konuşalım. Neden bu şiiri yazdın?

Mazlum Günhan:
Ben bu hayatta herkesin bir kere bencil olma veya bencil düşünme hakkı olduğunu düşünüyorum. Ama sadece bir kere... Bende o hakkımı kullanarak o şiiri yazdım. Sevdiklerinden Önce Ölmeyi İsteyeceksin, bir andan çıkan bir şiirdir. Sonra ben bunu seslendirip Youtube'a attım. Aslında bu soruyu sormana şaşırdım çünkü bu şiiri çok az kişi biliyor.

Ayşenur Yıldırım:
Peki Mazlum, klasik bir soruyla devam edelim. Radyo TV okumasaydın ya da bu işi yapmasaydın ne işle uğraşırdın?

Mazlum Günhan:
Hımm! Aslında hiç düşünmemiştim. Galiba Psikolog olmayı isterdim. Çünkü insanları dinleyip sorunlarına çözüm bulmak beni her zaman mutlu etmiştir. Zaten Psikolog da insanlarla iletişime geçiyor yani şu an yaptığım işle az daolsa  bağlantılı diyebiliriz. Medyada çalışmasaydım  Psikolog olmak iyi fikir olurdu sanırım.

Ayşenur Yıldırım:
Bize son olarak kendini üç cümleyle özetler misin? Mazlum Günhan nasıl biri?

Mazlum Günhan:
Bu, sorduğun en zor soru  o yüzden en sona sakladın galiba... Güzel bir  şarkı buldum mu suyunu çıkarana kadar dinlerim. Karamsar olduğum söylenir fakat bir o kadar da Polyanna karakterli biriyim. Birde sorumsuzluktan nefret ederim...

Ayşenur Yıldırım:
Mazlum, bu güzel röportaj için sana çok teşekkür ederim.  Eminim ki okurlarım da bu röportajjı keyifle okuyacaklardır.
Mazlum Günhan:
Ben teşekkür ederim. Aynı şekilde bende çok keyif aldım soruları cevaplarken.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0