Yetişkinlere Masal Hazırlayan Adam: Aamir Khan

Hint filmleri
Hint Filmleri
Acaba filmler bize hayatın sunamadığını  sunduğu için mi bizi etkiliyor? Bir düşünsenize...
Yukardaki sorudan da anlaşıldığı üzere bu yazı sinema üzerine olacak. Hadi gelin bu yazımızda biraz Hint Filmleri ve Aamir Khan'ı  inceleyelim. Aamir Khan kimdir? Veya Hint Filmleri nasıl? Bu soruların cevabının bu yazıda olmadığını, yanıtların Vikipedi'de olduğunu belirtmekte fayda var. Bu yazıda sadece kişisel düşüncelerimi paylaşacağım.

Aamir Khan, Hint Sineması'nın  önemli yönetmen, oyuncu ve senaristlerinden biridir. Kendisi birçok filmde birçoğumuzu etkilemeyi başaran yetenekli bir sinemacı. O'nun yaptığı her film gerek Hindistan'da gerek dünyada gerekse Türkiye'de  olay oluyor
bu denli insanları etkileyen filmler yapan bu adam acaba gerçek hayatta nasıl yaşıyor? Diye merak edenler için şunu diyebilirim:
kendisi gerçek hayatında da son derece pozitif bir insandır. Zaten gerçek hayattı filmlere az çok yansıyor şüphesiz.
Aamir Khan,  izleyiciyi her seferinde etkileyebiliyorsunuz bunun sırrı nedir? Sorusuna filmlerde "samimi bir dil kullanıyorum." cevabı vermiştir. Kesinlikle bu çok doğru işte bu yüzden hayranlıkla izlediğimiz filmler ortaya çıkıyor.

Aamir Khan Yetişkinlere Masalsı Filmler Yapıyor.
Aamir Khan, her filminde iyimserliğin  dozajinı arttırıyor. İyiler tam iyi, kötüler tam kötü olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanısıra olayların sonu da yine masalsı olarak bağlanıyor. Bu da biz yetişkinleri apayrı bir dünyaya sürüklüyor tabi.
Çocukken dinlediğimiz masallar çok saçma geliyor çoğu zaman birkaçı hariç. Ama yine masal istiyoruz. Bu ihtiyacımızı karşılayan kişi de Aamir Khan oluyor. Eğer siz daha Aamir Khan'in filmlerini izlemediyseniz hala geç kalmış sayılmazsınız. Tabi hemen başlarsaniz...  Yani  kısacası Aamir Khan, biz yetişkinlere çok iyi masallar hazırlıyor ve de çok iyi de sunuyor. işte bu yüzdendir Aamir Khan'ı sevmemiz ve  Aamir Khan filmlerine hayran oluşumuz...
Bu Üç Adam Tek Filmde Olmalı!
Hint Sineması'ndan, Aamir Khan'dan  Bahsediyorsak eğer Bodyguard (Yakın Koruma) adlı filmle Türkiye'de tanıdığımız Salman Khan ve My Name İs Khan (Benim Adım Khan) filmiyle sinemaseverleri etki altında bırakan Shahrukh Khan'dan söz etmezsek çok ayıp etmiş oluruz. Bu iki adam Salman Khan ve Shahrukh Khan, Aamir Khan kadar başarılı ve sevilen sinemacıdır. Yine iki ismin de büyük hayran kitleleri var. Ben şöyle bir şey hayal ediyorum:
bir yapım şirketi Aamir Khan'ın senaryosunu yazdığı, Shahrukh Khan ve Salman Khan'ın da oyuncu olarak rol alacağı bir film çekse harika olur. Tabi Aamir Khan da oynayacak filmde. Kim bilir belki bir gün görürüz!
Uzun lafın kısası Amir Khan, Hint Sineması için çok değerli bir isim. Her filmi büyük kitleleri etkilemektedir. Bu durum Türkiye için de geçerli tabi fakat sadece tek bir sorun var belki de o da şudur: Aamir Khan ya da daha doğrusu Hint Filmleri Türkçe dublaj olarak çıkmıyor. Bu durum gerçekten çok can sıkıcı bir durum elbette.

Umarız ki artık Türkiye'de ki film şirketleri Hint Sineması hayranlarının büyük bir kitle olduğunu farkeder ve Hindistan'la aynı anda vizyona girmesini sağlar...
Son olarak sizlerle en çok sevdiğim 3 Hint Filmi'ni paylaşmak istiyorum.
1. Yerdeki  Yıldızlar - Aamir Khan
2. Yakın Koruma - Salman Khan
3. Benim Adım Khan (My Name İs Khan)  Shahrukh Khan
Sizde en sevdiğiniz filmleri altta yorum olarak bırakabilirsiniz.
Ayrıca sitemizin en alt kısmında yer alan Abone ol bölümünden abone olarak yeni yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Hoşcakalın!

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0