Telefondan Kurgu, Montaj Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda küçük işlerinizde size bilgisayar yerine telefondan nasıl kurgu yapabileceğinize dahir çok detaya girmeden kısaca anlatacağız.
Kurgu montaj yapılır
Kurgu- Montaj yapma 
Android Ve İOS'ta Kurgu ve Montaj Yapma
İlk zamanlar kurgu veya montaj denilen şey el ile bilgisayar olmadan yapılırken, daha sonra bu iş bilgisayara taşındı. Şimdilerde ise artık kurgunun  veya montajın  el yapımı, bilgisayar yerine artık yavaş yavaş akıllı telefonlara taşındığını görüyoruz. Yani artık Android ve İOS'ta da kurgu veya montaj yapılabiliyor. Bu arada şunu demekte fayda var: yapılıyor derken elbette film kurgulama veya buna benzer kurgu, montaj işleri daha yapılamıyor. Ancak küçük işler için Android ve İOS'ta kurgu, montaj yapmak mümkün.
Kurgu İle Montaj Aynı Şey Değil
Yazının başından beri kurgu veya montaj diyoruz. Bu bazılarınıza şaşırtıcı gelebilir. Hatta ikisi de aynı şey diyebilirler. Ancak bu iki kavram yani kurgu ile montaj aynı şey değildir.
Kurgu: yeni bir şey ortaya koymak, yaratmak anlamına gelmekte.
Montaj ise: varolan bir içeriği )bu içerik: video, ses ve fotoğraf olabilir. ) yeniden düzenlemek veya ekleme yapmak anlamına gelmektedir. Bu kısa bilgiden sonra gelelim video düzenleme, video hazırlamada kullanabileceğiniz bir kaç Android ve İOS uygulamasından bahsetmeye.
Ben,  işim gereği radyo için ve ara sıra YouTube kanalım için kurgu, montaj yapmak durumundayım. Ve her zaman da bilgisayar kullanamiyorum. Bu yüzden tüm kurgu işlerimi Android video ve ses düzenleme uygulamalarıyla yapıyorum. Tabi bu uygulamalar ve bunlara benzer uygulamalar İOS'ta da var. Hatta şunu çok rahatlıkla ve gururla diyebilirim: "ben tüm kurgu, montaj işlerimi telefonda yapıyorum." Haydi gelin telefondan kurgu, montaj yapmamıza olanak sağlayan o uygulamaları inceleyelim.
Movie Studio (Film Stüdyosu)
Bu uygulama çoğu Android telefonda hazır geliyor. Eğer sizin telefonunuzda bu uygulama yoksa Play Store'da bulabilirsiniz. Bu uygulama en sevdiğim uygulama diyebilirim. Şu özelliklere sahip:
- Video ses ekleme, ses arttırma ve kısma.
- Video birleştirme.
- Videolara müzik ekleme, efekt ekleme.
- Yazı veya resim ekleme v.s.
Kesinlikle tavsiye edilir.
VidTrim Pro
Bu uygulama da son derece kullanışlı ve de kolay kullanıma sahip. Uygulama, pro sürümüyle daha da güzel bir hale geliyor. VidTrim ile video birleştirebilir, video kesebilir ve video sesi çıkarma ya da o sese ses ekleme gibi çok güzel özelliklere sahip.
Yine VidTrim uygulaması da Android ve İOs'ta mevcut.
AndroVid
Ben bu uygulamayı sadece videolara yazı ve logo eklemek için kullanıyorum. Fakat bu da çok güzel özelliklere sahip.  Az önce belirttiğim üzere en iyi ve en güzel özellikleri: logo ve yazı eklemektir. Bu arada vidfolara resimler de eklemek mümkün veya vidolardan resim çıkarmakta.
video kurgulamada  Ben Android'te bunları kullanıyorum. Ve İOS'ta daha fazla ve daha güzel kurgu, montaj uygulamaları da olduğunu belirtmekte fayda var.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0