Deep Web Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Deep Web, internetle haşirneşir olanların az da olsa hakkında bilgi sahibi olduğu bir kavramdır. Peki bilgiler ne kadar doğru? Ve Deep Web gerçekten nedir?
Deep web resimleri ve videoları. Deep web hakkında her şey.
Deep Web
Deep Web, tam olarak Türkçe bir karşılığa sahip değildir. Ancak Deep Web'i söyle tanımlamamız mümkün:
Deep Web, Türkçe'de derin, karanlık internet anlamına gelmektedir. Bu kısa tanım herkesin aklında çok şey canlandırabilir. Hatta öyle ki Deep Web'i bilmeyenler bile bu tanım ile yola çıkarak Deep Web hakkında yalan yanlış bılgiler vermektedir. O nedenle birçok kişinin kafası karışmış durumda. Ayrıca birçok kişi de  Deep Web'ten korkmuş, O'nu bir yaratık, bir şeytan gibi görüyor. Oysa ki Deep Web, insanların oluşturduğu bir ağ denilebilir. Yani Deep Web insanlar sayesinde varolmuştur.

Deep Web Tamamen  Yasa Dışı Değil!

Baştan belirtmekte fayda var Deep Web yasa dışı değildir derken tümüyle yasa dışı değildir. Yoksa Deep Web'te yasa dışı birçok alan ve iş mevcuttur. O nedenle Deep Web'e ne tamamen yasa dışı ne de tamamen yasal diyebilmekteyiz. Bunu şu sekilde açıklayabiliriz: bazı durumlarda kişı veya kurumlar bazı bilgilerini Google ve Yandex gibi arama motorlarında görünmesini istemez o yüzden Deep Web'i tercih eder. Bu da yasa dışı bir durum olmaktan çıkarıyor Deep Web'i tabi. Ama bazıları da uyuşturucu, seri veya kiralık katil gibi pis işleri için kullanmakta bu da yasa dışı oluyor.

Deep Web Katmanlardan Oluşmuyor

Bazı kaynaklarda Deep Web'in 5 katmandan oluştuğunu ve bu katmanların en üst seviyesi çok daha derin olduğunu yazar veya söyler. Fakat Deep Web'e yıllarıı veren bazı internet uzmanları ve güvenilir kaynakların Deep Web'in anladıldığı gibi katmanlardan oluşmadığını belirtir. Peki hangisi doğru? Ona da siz karar vereceksiniz.

Deep Web Shradan Bir Yer Değil!

Her canı isteyen Google'u veya Yandex'i açıpta Deep Web'e giremez. Deep Web'de yer alan sitelere normal arama motoru ve tarayıcı ile girilemez. Yine  Deep Web'in siteleri .com, .net veya .com.tr gibi uzantılarla açılamamaktadır. Ayrıca Deep Web'e girmek için güvenlik konusunda önlem almanız gerekmektedir.

Deep Web'e Nasıl Girilir?

Deep Web, yukarda da belirttiğimiz üzere öyle kolay girilecek bir yer değildir. Deep Web'e girmek için en basinden şunu yapmanız gerekmektedir:
Bilgisayarınıza normal tarayıcı yerine Tor Tarayıcı'yı kurmanız gerekmektedir. Tor Tarayıcı da öyle kolay bir tarayıcı değildir. Ayrıca Tor Tarayıcı gizlilik için çok sık kullanılan bir web tarayıcıdır. Özellikle hackerlar çok kullanırlar.

Özetin özetiyle Deep Web böyle bir yer. Mafya, uyuşturucu, porno içerikler, kiralık katil ve terör örgütü gibi tüm pis ve kirli isler için kullanılıyor. Peki Deep Web'e girilmeli mi? Dersenız o kisiden kisiye değisir. Fakat bizim tavsiyemiz girmemeniz yanındadır. Deep Web'e girecek kisinin kesinlikle bu konuda çok bilgili olması şart yoksa aksi takdirde başına her türlü şey gelebilir.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0